18-årige supertalangen slog nytt rekord i sim-VM: ”Jag har inga ord”

Sim-VM är bara inne på sin andra dag men redan har vi bjudits på två blågula utropstecken.
Igår slog Sarah Sjöström nytt världsrekord på 100 meter frisim och i dag slog supertalangen Victor Johansson nytt svenskt juniorrekord på försöken i 200 meter frisim.

Victor Johansson ses som en av de största talangerna inom svensk simning. 18-åringens huvuddistanser på VM är 800 och 1 500 meter frisim men trots det har han visat sig hålla på de kortare distanserna också.

I dag simmade han 200 meter frisim på 1:48.74 vilket innebar att han slog det svenska juniorrekordet samt krossade sitt personliga rekord med 1,2 sekunder. Även under gårdagen slog han sitt personliga rekord på 400 meter fritt med nästan en sekund.
– Helt ärligt har jag ingen aning om vad det var som hände här. Vare sig 200 eller 400 är någonting jag har tränat på, så att göra ett sånt här lopp nu… Jag har inga ord på det. Det är så roligt, säger han enligt Sportexpressen.

Johansson ser nu positivt på hans avslutade distanser i VM.
– Det ser väldigt bra ut för min sista del av loppet. De som är bra på 800 och 1 500 är ofta väldigt snabba på 200 också, säger han enligt kvällstidningen.

LÄS MER: Världsrekordsplanen: ”Vi skulle göra något chockerande”