Uppges vara klar för HV71 – nu är poängkungen på väg till NHL

Uppges vara klar för HV71 – nu är poängkungen på väg till NHL

Enligt uppgifter till Mr Madhawk är Victor Ejdsell klar för HV71.
Nu uppges även NHL-klubbar har gett sig in i jakten på Karlskogas succéspelare.
– Han har blivit en stark tvåvägscenter, säger Detroits assisterande GM till MLive.

Victor Ejdsell har haft en kanonsäsong i Hockeyallsvenskan. Med 25 mål och 32 assist på 50 matcher var poängkungen en stor bidragande faktor till att BIK Karlskoga tog sig hela vägen till ett avgörande direktkval mot Rögle om en plats till nästa års SHL.

SHL-klubbarna har under längre tid stått på rad för att signa succémannen. För några veckor sedan uppgav Mr Madhawk att 21-åringen skrivit på ett avtal med SM-finalisten HV71. Något som väntas presenteras efter att pågående säsong är helt över.

Det är dock inte bara SHL-klubbar som visat intresse för den unge centern. Även NHL-klubbarna uppges vilja lägga vantarna på Ejdsell. Enligt uppgifter till den amerikanska sajten MLive ska Detroit Red Wings vara närmast svenskens signatur. Även Chicago Blackhawks och Nashville Predators uppges vara väldigt intresserade.

Enligt uppgifterna till MLive är det Detroits svenske scoutingchef Håkan Andersson som fastnat för Ejdsells fina spel under säsongen och rekommenderat honom till klubbens värvningsansvarige Jiri Fischer. Detroit uppges sedan ha varit i Sverige för att se den unge centern spela.

Red Wings assisterade GM Ryan Martin är imponerad över vad han sett av Ejdsell under säsongen.
– Han har blivit en stark tvåvägs-center. Sedan han bytte från forward till center har han utvecklat sitt spel ytterligare ett snäpp. Han har alltid haft god teknik och offensiv kvalité, men sedan positionsbytet har han även blivit mycket starkare defensivt, säger Martin till MLive.

Ejdsell är inte draftad och därmed fri att skriva på för valfri NHL-klubb.

LÄS MER: Överraskningen: Storstjärnan lämnar SHL-klubben