Bomben: Stjärnan nobbar Färjestad – klar för guldfavoriten

Bomben: Stjärnan nobbar Färjestad – klar för guldfavoriten

SHL-slutspelet är i full gång. Trots detta har de kvarvarande klubbarna redan börjat rusta inför nästa säsong. Enligt NWT presenterar en av guldfavoriterna inom kort en riktig stjärnvärvning.

Allsvenskan poängkung Victor Ejdsell spelar för HV71 nästa säsong. Det bekräftar NWT i dag. 21-åringen har haft en fantastisk säsong både på det personliga planet och med sin klubb. Med 57 poäng på 50 matcher såg han sånär till att BIK Karlskoga tog sig hela vägen till SHL kommande säsong.

Nu lämnar han alltså klubben för guldfavoriten HV71. Ejdsell själv får inte offentliggöra affären ännu men bekräftar att övergången med en ny klubb redan är i hamn.
 Jag har redan skrivit på ett tvåårskontrakt. Det blir officiellt inom två veckor. Om vi hade gått upp med Karlskoga hade inte avtalet gällt. Jag hade helst av allt spelat i SHL med dem, men nu när vi är borta så är kontraktet med min nya klubb skrivet i sten, säger Ejdsell.

Ejdsell hade kontrakt med Färjestad förra säsongen men lånades ut till Timrå och erbjöds senare inte någon förlängning. I stället hamnade han i Karlskoga. Där han i år alltså gjort succé. Därför hoppades Färjestad på en återförening med värmlänningen. Vilket alltså inte kommer att bli fallet.
– Det är tråkigt så klart. Han har gjort det fantastiskt bra. Men Victor är en värmlandspojk så han kanske kommer tillbaka i framtiden, säger Färjestads nye sportchef Peter Jakobsson.

LÄS MER: Värvningskuppen i SHL – snor rivalklubbens stjärna