Succéspelarens tydliga besked – vägrar nu flytt till KHL trots stora intresset: ”Det som händer är åt helvete”

Succéspelarens tydliga besked – vägrar nu flytt till KHL trots stora intresset: ”Det som händer är åt helvete”

Han har gjort braksuccé den här säsongen.
Men trots stort intresse från KHL så nobbar Oscar Engsund.
– Det som händer är åt helvete, säger han till NSD.

Oscar Engsund har varit en trygg pjäs i SHL under flera säsonger, men har exploderat den här säsongen och har plötsligt blivit en back med offensiva kvalitéer att räkna med. Engsund är en av hela ligans största utropstecken, och var under ett tag till och med i ledning i backarnas målliga.

Nobbar nu KHL

Nu har visserligen en del backar gått om honom i poängligan, och Engsund har haft det lite tyngre offensivt, men han är ändå en av Luleås absoluta nyckelspelare, och det har lett till stort intresse utomlands. Inte minst från KHL, och Engsund har dessutom en klausul som gör att han får lämna Luleå för den ryska ligan.

220115 Luleås Oscar Engsund under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Skellefteå den 15 januari 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Många hade räknat med att Engsund skulle vara förlorad för Luleå, med tanke på succén under vintern, men nu är han tydlig med att han absolut inte har några planer att lämna för KHL, med tanke på invasionen av Ukraina.

– Nej, nej. Det där är avblåst. Jag vill inte åka dit som det är nu. Det som händer är åt helvete, säger han.

Blir kvar i Luleå

Engsund har kontrakt även över nästa säsong, och har numer inga som helst planer på att lämna klubben.

– Jag har inte tänkt så mycket på det, men jag och min familj trivs hur bra som helst här. Vi har köpt hus, säger Oscar Engsund.

220106 Luleås Oscar Engsund under värmningen innan ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Luleå den 6 januari 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Oscar Engsund har tidigare säsonger knappt varit över fem mål, men har den här säsongen redan svarat för åtta fullträffar och totalt 20 poäng på 43 matcher. Inte illa för en så defensivt skicklig spelare. Tidigare under säsongen har Engsund dessutom fått chansen i Tre Kronor, då under tre matcher.

LÄS MER: Ryska storstjärnan till attack mot hela Norge – uppges ha blivit påhoppad i landet: ”Några riktiga skitstövlar”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!