Stora förvirringen – när SHL-laget presenterade nyförvärvet: ”Det blev en miss”

Mora IK har presenterat Andrew Kozek som nyförvärv.
Men det ledde till en hel del förvirring.
För så fick de inte göra…

Det här blev ju ganska märkligt. För när Mora IK presenterade Andrew Kozek som nyförvärv så fanns det ett stort problem.

För SHL-laget presenterade 31-åringen som nyförvärv med ett tryout-kontrakt på fyra veckor. Men det fick de inte alls göra.

Det är nämligen förbjudet att skriva tryout-kontrakt vid det här skedet av säsongen, enligt SHL:s regelverk. Enligt reglerna får klubbarna bara skriva tryout-kontrakt med spelare fram till seriestart och sedan under säsongen får man endast skriva korttidskontrakt för att ersätta en skadad spelare.

”Det blev fel”

Därför blev det sådan stor förvirring när Mora presenterade ett tryout-kontrakt. Men nu avslöjar vd:n Peter Hermodsson vad som egentligen hände.
– Det är inget tryout. Hela marknadsavdelningen ligger i influensa och en annan kille fick gå in och skriva pressmeddelandet. Det blev fel i texten. När jag dikterade ut det sa jag att ”vi tar in honom och testar för att se om han håller”. Det blev en miss i kommunikationen och vi har ändrat det nu. Kontraktet gäller säsongen ut, säger Hermodsson till Sportbladet och erkänner att klubben hade full koll på reglerna.
– Ja, vi hade koll. Jag blev nyligen inslängd i det sportsliga och har inte scoutat honom själv. Men vi får inte ta spelare på tryout, då hade vi fått böter. Jag har skickat kontraktet internt till SHL och de kommer ju se att det är vanligt kontrakt.

LÄS MER: Nu kan SHL-klubben byta klubbmärke – efter 23 år: ”En viktig fråga”