Nu kan SHL-klubben byta klubbmärke – efter 23 år: ”En viktig fråga”

Luleå Hockey bytte klubbmärke 1994. 
Från stålmannen till björnen. 
Nu vill klubben byta tillbaka till stålmannen igen. 

Luleås gamla klassiska logo stålmannen byttes ut 1994. In kom björnen och två år senare vann klubben SM-guld. Nu avslöjar Norrbottens-Kuriren att det förs intensiva diskussioner om att byta tillbaka till stålmannen igen. Enligt uppgifterna ställer sig majoriteten av fansen bakom ett sådant beslut, vilket fastslogs under ett möte mellan styrelsen och supportrarna.
– Under mötet framförde de frågor om hur vi ser på klubbmärket och att det finns fans som väldigt starkt vill ha stålmannen, säger Luleå Hockeys vd Stefan Enbom till tidningen.

”Det är en viktig fråga”

VD:n säger att det är en viktig fråga för klubben – som handlar mycket mer än bara märket i sig.
– Varumärket Luleå Hockey går ihop med klubbmärket. Det är en viktig fråga som man måste behandla väldigt seriöst och i en dialog med våra medlemmar och fans, säger han.

När Luleå gick upp Elitserien 1984 var det stålmannen som prydde spelarnas tröjor. Men när SM-guldet bärgades 1996 var det björnen som gällde för Mattias Öhlund, Thomas Berglund och kompani.

Ett byte lär dock inte ske inom den närmsta tiden.
– Ett beslut kan absolut tidigast tas i samband med årsmötet till sommaren. Den tiden behöver man för att processa en sådan här viktig fråga, säger Enbom till Norrbottens-Kuriren.

Dela om du vill de Luleå Hockey byta klubbmärke!

LÄS MER: Hockeypampens kontroversiella förslag för att förändra SHL: ”Det är för mycket”