Hockeypampens kontroversiella förslag för att förändra SHL: ”Det är för mycket”

Flera förslag har lagts fram för att förändra SHL.
Nu kommer kanske det mest kontroversiella.
– Kanske Sverige och Finland ska ha en liga tillsammans, säger IIHF-presidenten René Fasel.

Just nu har en internationell panel samlats i Moskva si samband med Channel One Cup. Mats Näslund är med, Vladislav Tretiak också och Phil Esposito likaså.

Där diskuterar panelen hockeyvärldens framtid och framförallt situationen i Europa. Det allra mest kontroversiella förslaget har hittills kommit från Internationella Ishockeyförbundets, IIHF, president René Fasel.

”Vi har inte tillräckligt många spelare”

För han vill förbättra hockeyn i Europa och bilda en superliga som kan konkurrera med NHL.
– Jag vet att dessa samtal förekommer med jämna mellanrum sedan flera år. Jag vill påstå att jag är övertygad över att det är nödvändigt att skapa en pan-europeisk liga, säger han i panelen.

Och han har en alldeles särskild plan för att förändra SHL.
– Vi har över 100 klubbar i Europa som tävlar på hög nivå. Det är för mycket. Vi har inte tillräckligt många spelare för att fylla ut lagen med. Kanske skulle Sverige och Finland ha en liga med sex lag från varje land. Det är en idé, säger Fasel.

Får medhåll från Ryssland

Ett rätt så uppseendeväckande förslag från IIHF-presidenten men han får även medhåll från ryska hockeypampen Roman Rotenberg.
– Jag tror att alla nationsförbund i Europa behöver förena sig och samarbeta. Det är fel att NHL har ett monopol på ishockey och har de bästa spelarna, säger han.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här förslaget!

LÄS MER: Magnus Wernbloms kontroversiella förslag – så vill han förändra SHL: ”Något måste hända!”