Magnus Wernbloms kontroversiella förslag – så vill han förändra SHL: "Något måste hända!"

Magnus Wernbloms kontroversiella förslag – så vill han förändra SHL: ”Något måste hända!”

HockeyAllsvenskan och SHL är i öppet bråk.
Någon måste hända för att undvika en enorm spricka inom svensk hockey.
Modoikonen Magnus Wernblom har nu lösningen på problemet.

Sex av Sveriges mest klassiska klubbar hotar att lämna svensk hockey. Om inte HockeyAllsvenskan och SHL hittar en bättre lösning.

AIK, Leksand, Modo, Björklöven, Timrå och Södertälje är rejält besvikna över den ekonomiska jätteklyftan mellan SHL och HockeyAllsvenskan. Nu är de i öppen konflikt med SHL och kräver en bättre lösning – annars lämnar de serien.

Nu väljer Modoikonen Magnus Wernblom att kliva ut och uttala sig i den infekterade frågan. För han har ett förslag som kan förändra hela SHL – till det bättre.

”Det här skulle publiken uppskatta”

Han vill helt enkelt lägga ned hela HockeyAllsvenskan.
– Jag skulle vilja ha 24 SHL-lag. Alltså skrota Hockeyallsvenskan helt och hållet. Jag vill ha fyra derbygrupper med sex lag i varje, så totalt 24 lag. Man blandar lagen som spelar i SHL och Hockeyallsvenskan. Det blir en svår nöt att knäcka men jag tycker ändå att något måste hända inom svensk hockey och derbygrupper tror jag verkligen publiken skulle uppskatta. Man vet ju hur det är här i Modo; när Västervik kommer på besök är det inte många som går, men när Björklöven och Timrå kommer – då är det alltid fullsatt, säger Wernblom till Sportbladet.
– Jag inser att det här vore en drastisk förändring och den generella kvalitén kanske inte blir bättre om man slår ihop 24 lag från SHL och Hockeyallsvenskan, men jag tycker att man ska göra det för publikens skull – och för de mindre klubbarnas skull. Om det ska pumpas in miljontals kronor i SHL medan övriga serier får mindre och mindre pengar, då säger det sig självt att de mindre klubbarna kommer dö ut.

”Alla vill väl ha Leksand”

Den stora frågan kring Wernbloms derbygrupper är ju hur det blir med lagen som hamnar i kläm. Hur blir det med lag som Leksand och Brynäs till exempel.
– Alla vill väl ha Leksand i sin grupp, haha. Men jag vet inte, jag har inte kommit så långt i mina tankar än. Kanske att man sätter Brynäs i norrgruppen och Leksand i östgruppen med lag som Djurgården, AIK, Södertälje och Almtuna. Sen kan man ha Rögle, Malmö, Karlskrona och kanske Västervik, Vita Hästen eller Linköping i en södergrupp. Det ska helst vara tre SHL-lag och tre hockeyallsvenska lag i varje grupp. Men det är inte helt lätt…, säger Wernblom till kvällstidningen.

Gillar du Wernbloms SHL-förslag? Dela den här artikeln på Facebook!

LÄS MER: Mäktiga ögonblicket när superkedjan återvände till Övik – och fick arenan att explodera