Sanny Lindström ger sig rakt in i infekterade hockeybråket: "Det är hål i huvudet"

Sanny Lindström ger sig rakt in i infekterade hockeybråket: ”Det är hål i huvudet”

Svensk hockey är i ett mycket känsligt läge just nu.
Anledningen är kommande tv-avtalet som skapat en spricka mellan SHL och HockeyAllsvenskan.
Nu ger frispråkige experten Sanny Lindström sig in i debatten med vassa armbågar.

Svensk hockeys framtid har omdebatterats rejält senaste tiden. Snart lanseras tv-avtalet som kommer ge SHL-klubbarna upp till 45 miljoner kronor varje säsong. Vilket har väckt en stor ilska från HockeyAllsvenskan och alla kritiker som menar att SHL är på väg att bli en stängd liga.

Det är en öppen spricka inom svensk hockey just nu. Nu ger frispråkige C More-experten Sanny Lindström sig in i den infekterade frågan som skakar om framtiden för SHL.
– Jag hävdar att det aldrig kan vara illa om det kommer in pengar i svensk hockey, aldrig någonsin. Men vi får vara väldigt försiktiga så det inte blir så att SHL blir en stängd liga. När glappet blir som det blir mellan ligorna så finns det såklart en överhängande risk. Därför är det viktigare än någonsin att man har utvecklingsbidrag, säger Sanny i en intervju med hockeysverige.se.

”Finns inte på världskartan”

HockeyAllsvenskan och många mer ser helst att SHL-klubbarna delar med sig av pengarna. Det vill även Sanny Lindström, men det ska absolut inte handla om att bara ge bort pengarna.

Utan han vill se en tydligare plan där.
– Det finns inte på världskartan att SHL helt plötsligt bara ska ge fem miljoner kronor per lag till HockeyAllsvenskan. Vad ska HockeyAllsvenskan ge ned till HockeyEttan och division 2? Det blir så kortsiktigt tänk. Det här kan jag prata hur mycket som helst om, säger han och skrattar i intervjun.

”Det är inte att ta ansvar”

Istället för allmosor vill Lindström se ett tydligare utbildningsbidrag där klubbarna belönas för sina fina talangverksamheter.
– Utbildningsbidraget är det enskilt viktigaste för svensk hockey. Det är inte att ta ansvar för svensk hockey att skicka ned fem miljoner till de allsvenska klubbarna. Det vore hål i huvudet, men att ge pengar till de som fostrar spelare: Självklart!, säger han till hockeysverige.se.

Dela artikeln om du håller med Sanny!

LÄS MER: Magnus Wernbloms kontroversiella förslag – så vill han förändra SHL: ”Något måste hända!”