Lista: Här är SHL:s 7 hetaste nyförvärv

SHL-lagen fortsätter förstärka sina trupper inför den nya säsongen som inleds i mitten av september. Här listar Sportbibeln sju av de bästa nyförvärven som spelar i Sverige bästa hockeyliga nästa säsong.

Den 16 september inleds den nya säsongen av SHL. I öppningsomgången möts bland annat de regerande mästarna HV71 och Djurgården, Malmö ställs mot Rögle i ett laddat derby och nykomlingen Mora gästar Frölunda. Lagen har inlett sina försäsonger – och flera nya spelare har anslutit till sina nya lag. Nedan listar Sportbibeln sju av de allra hetaste nyförvärven.

1. Viktor Fasth, målvakt, 34 år, Växjö (från CSKA Moskva)

På förhand en av sommarens absolut mest intressanta nyförvärv. Viktor Fasth vänder ”hem” till Växjö efter fem år utomlands. En målvakt som håller hög internationell klass när han är som bäst – och rutinen han tar med sig kan bli en av de allra viktigaste faktorerna för Växjö nästa säsong. Ohotad förstamålvakt.

2. Ryan Lasch, forward, 30 år, Frölunda (från Bern)

Ännu en hemvändare, trots sitt amerikanska pass, som säkerligen kommer få fansen att känna smaken av ädlare medaljer. Lasch var en av de främsta anledningarna till Frölundas guld för två år sedan – och efter en säsong utomlands med ligaguld i Schweiz lär poängproduktionen inte stanna av. En klassvärvning.

3. Patrik & Pontus Westerholm, forwards, 25 år, Frölunda (från Brynäs),

Tvillingarna Westerholm var en bärande kraft i det Brynäs som tog sig till SM-final förra säsongen. Gjorde 54 poäng på 51 matcher tillsammans och har fortfarande stor utvecklingspotential. En kedja med tvillingarna Westerholm och Ryan Lasch kommer få vilket SHL-lag som helst att darra.

4. Chad Billins, back, 28 år, Linköping (från Utica Comets, AHL)

Senast Billins spelade i Linköping, för två säsonger sedan, blev han poängbäste back. Det är något som måste fortsätta om Linköping ska få ut maximalt av den passningsskicklige amerikanen. Kan tillsammans med Kristian Näkyvä bilda ett riktigt vasst backpar, något som behövs om Linköping ska gå långt.

5. Dick Axelsson, forward, 30 år, Färjestad (från Davos)

En riktig profilvärvning av Färjestad. Dick Axelsson spelade i klubben när de senast tog guld 2010/2011 och håller hög klass i sina bästa stunder. Får 30-åringen bara vara skadefri kan värvningen bli ett genidrag.

6. Jonas Gustavsson, målvakt, 32 år, Linköping (Från Bakersfield Condors, AHL)

Linköping får inte bara in en stabil back i Chad BIllins. Dessutom har man lyckats locka till sig Jonas ”Monstret” Gustavsson som kommer hem till Sverige efter flera år utomlands. Håller hög klass i sina bästa stunder och kan bli den stora skillnaden mellan succé och fiasko i Linköping.

7. Joey Hishon, forward, 25 år, Luleå (från Jokerit, KHL)

Ett tidigare jättelöfte som draftades i förstarundan av NHL-draften 2010. Har stor potential att växa till en ledande spelare i laget med sin fart. Hade en tung säsong i fjol men har tidigare visat sina fina offensiva kvalitéer. Kan amerikanen plocka fram dem när det väl gäller blir Luleås nyförvärv att räkna med högre upp i poängligan.

LÄS MER: Ta del av Frölundas fysprofil – hårda krav när spelarna går på ”semester