Ta del av Frölundas fysprofil – hårda krav när spelarna går på ”semester”

Frölunda har tagit semester men för spelarna väntar ingen vanlig semester med vila och festligheter.
– Spelarna har fått med sig träningsprogram och en bank av övningar att välja ur, säger Frölundas fystränare Pär Edlund till klubbens hemsida.

Redan den 16 maj drog försäsongen igång för Frölundaspelarna och i fredags gick de på semester. Men den 31 juli samlas laget på nytt och då finns en fysisk kravprofil att leva upp till.
– Spelarna har fått med sig träningsprogram och en bank av övningar att välja ur. Kravet är att de inte skall ha blivit sämre under semestern. Alla skall vara gröna i vår fysprofil när de kommer tillbaka, säger Frölundas fystränare Pär Edlund till klubbens hemsida.

Vidare berättar han att träningsprogrammen som spelarna fått med sig är personligt anpassade för att täppa till eventuella luckor i varje enskilds spelares kravprofil.
– Vi har en fysprofil som alla måste leva upp till och uppfyller man inte vissa krav får man ta igen under sommaren, säger Edlund.

För att se till att alla håller sig i form och sköter sin träning testar klubben spelarna både före och efter den så kallade semestern. Klubben beskriver snarare semestern som att spelarna är befriade från kollektiv träning på Campus och förklarar att den fyller en viktig funktion i träningsupplägget inför säsongen.
– Eftersom träningen inte är lika hård under semestern kommer spelarna tillbaka formtoppade och så bryter vi ner dom igen i augusti för att få en formtopp i samband med seriestarten i SHL i september, säger Edlund.

Så här ser Frölundas fysprofil ut:

* VO2 är ett syreupptagningtest och enligt fysprofilen ska varje spelare klara att ta upp 60 milliliter per kilo.

LÄS MER: SHL-klubbens trupp var spikad – men nu lämnar backstjärnan för Amerika