Zlatans nya ledtråd om framtiden: ”Jag går på knock”

Vad händer med Zlatan Ibrahimovic i sommar? Han själv verkar helt övertygad.
– Jag lämnar aldrig ett jobb ogjort, säger han till Manchester Evening News.

Zlatan Ibrahimovic har varit en storsuccé och en riktig tändvätska för ett Manchester United som famlat efter storklubbsidentiteten senaste åren. Men frågan är hur länge svensken stannar på Old Trafford.

Rykten om både Los Angeles Galaxy och Napoli har florerat under våren och det mesta från Zlatans mun har handlat om ”vi får se vad som händer”. En typisk sillystrategi som svensken använt sig av många gånger när sommaren närmar sig.

Nu kommer nästa ord som säger någonting helt annat.
– Jag lämnar aldrig ett jobb ogjort. Jag ger alltid 200 procent och jag gör det jag är bra på. Jag går in, går på knock och går ut, säger han till Manchester Evening News.
– Jag vill prestera så länge jag är här, men vi får se. Det är gott om tid.

De flesta tolkar orden som en tydlig indikation att Zlatan är långtifrån nöjd med sin tid hos Manchester United. Målet är att vinna Premier League och svensken kräver en rejäl satsning från United om han ska stanna ytterligare en säsong, eller längre.

Den största faktorn som talar för en förlängning är den unika relationen som Zlatan har med demontränaren José Mourinho. En speciell kemi som ska ta United tillbaka till världseliten igen.
– Jag njuter av att vara i en fantastisk klubb, utan tvekan en av världens största, och med en stor tränare. Jag känner honom sedan länge, han är en vinnare och den perfekta tränaren för den här klubben, säger han.

LÄS MER: Därför kan Manchester Uniteds drömvärvning spricka.