Stödet till Zlatan efter omtalade händelsen: ”Rätt gjort”

Zlatan Ibrahimovic kan straffas i efterhand efter matchen mot Everton. Men nu får svensken stöd från domarhåll.

Manchester United lyckades ännu en gång tappa en säker ledning till sent poängtapp mot Everton under söndagens 1-1-möte. På nytt fick även Zlatan Ibrahimovic se sig som rubrikernas man.

I en situation med Evertonförsvararen Seamus Coleman råkade Zlatan träffa motståndaren i ansiktet med sin sko. Men frågan är om det var med flit eller inte.

Kritiska röster har höjts och Zlatan riskerar avstängning i efterhand.
– Det var en fysisk match och Everton spelade hårt. Jag hörde att någon kommentator sa att jag sparkade någon i huvudet med flit, men det var en 50/50-duell och han drog ned mig, sa Zlatan till MUTV efter matchen.
– Tro mig, om jag ville sparka någon i huvudet… Jag vet hur man sparkar någon i huvudet så hårt att han slocknar. Det är det enda jag har att säga om det.

Kommentatorn som Zlatan menade var förre Unitedspelaren Gary Neville i Sky Sports som tyckte att ”Ibra” kom undan turligt i situationen.
– Den är stygg, riktigt stygg. Han har tur som kommer undan där, sa Neville.

Men det finns en stark röst som tar Zlatan i försvar. Före detta Premier League-domaren Graham Poll skriver i sin kolumn hos Daily Mail varför domaren gjorde rätt som skonade Zlatan.
”Publiken ropade på någon bestraffning när Ibrahimovic tycktes sparka till Coleman efter att båda fastnat i varandra. Unitedanfallarens agerande var dock oavsiktligt så det var rätt av (domaren Michael) Oliver att inte vidta åtgärder”, skriver Poll.

LÄS MER: Nu vill United värva svensken som utnämnts till ”Nya Zlatan”.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.