De leder jakten på stjärnskottet Nilsson Lindelöf – och är redan i förhandlingar

Victor Nilsson Lindelöf är stekhet på transfermarknaden. Men bland alla intresserade storklubbar finns det en som leder jakten. Det är Zlatan Ibrahimovics Manchester United, enligt Fotbollskanalen.

Förra veckan blev Victor Nilsson Lindelöf utsedd till årets försvarare på Fotbollsgalan. Det fick kröna hans fantastiska 2016 som ledde till ett riktigt genombrott i Champions League med Benfica och EM med svenska A-landslaget.

Succén har inte gått någon obemärkt förbi då storklubbar har radat upp sig för 22-årige stjärnskottet. Och nu är det bara en tidsfråga innan han lämnar Portugal och Benfica. Juventus, Inter, Milan och Manchester United är de allra hetaste klubbarna, enligt Fotbollskanalen.

Men en av de fyra klubbarna ligger allra längst fram och har inlett förhandlingar med Benfica om Nilsson Lindelöf. Enligt Fotbollskanalens uppgifter förhandlar Manchester United om att värva svensken tillsammans med en annan Benficaspelare till ett paketpris.
– Jag vill inte kommentera olika klubbar men det finns konkret intresse från några av de största i Europa. ”Vigge” trivs jättebra i Benfica samtidigt som jag har sagt innan att det inte är någon rök utan eld när det kommer till att många klubbar är intresserade av honom, men Victor fokuserar på Benfica, säger agenten Hasan Cetinkaya till Fotbollskanalen.

För några dagar sedan välkomnades även Nilsson Lindelöf till United av landsmannen Zlatan Ibrahimovic.
– Om han är tillräckligt bra för United? Han är redo för de stora klubbarna där ute, sa Zlatan på en presskonferens.
– Jag tycker att Victor gör stora saker, han växer. Men det är upp till honom vad han vill och vilken situation som är bäst för honom. Jag vet att han är het på marknaden, så låt han göra rätt val.

LÄS MER: Avslöjar: Nilsson Lindelöf kan ge VSK 70 miljoner kronor.

 

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.