Avslöjar: Nilsson Lindelöf kan ge VSK 70 miljoner kronor.

Avslöjar: Nilsson Lindelöf kan ge VSK 70 miljoner kronor.

Flera av Europas storklubbar uppges jaga Benficas svenske supertalang Victor Nilsson Lindelöf.
Prislappen ligger, enligt spanska AS, på 370 miljoner kronor. Blir försäljningen av innebär det rena rama jackpotten för division 1-klubben Västerås SK, som sålde mittbacken till Benfica.

Enligt uppgifter till Sportbibeln finns det i uppgörelsen mellan VSK och Benfica en vidareförsäljningsklausul. Den ger VSK 20 procent av överskottet på nästa försäljning.
Det skulle innebära att om Benfica säljer Nilsson Lindelöf för nämnda 370 miljoner kronor, så ska divison 1-klubben ha rätt till cirka 70 miljoner kronor.
Det skulle göra den tidigare så ekonomiskt ansträngda klubben till en av Sveriges rikaste.
– I det här kontraktet finns det en sekretessklausul och eftersom vi inte vill äventyra något, så är det här inget jag kan kommentera, säger VSK:s ordförande Bengt-Åke Nilsson till Sportbibeln.
– Men med facit i hand kan jag säga att det här kontraktet som vi skrev 2012 varit väldigt bra för klubben.

Det är inte vilka klubbar som helst, som är ute efter Victor Nilsson Lindelöf. Paris Saint-Germain, Juventus och Manchester United har visat intresse. Och enligt AS är det nu Real Madrid och FC Barcelona som slåss om 21-åringens signatur. Det trots prislappen på 370 miljoner kronor.
– Det är jätteroligt att det går så bra för Victor. Vi är inte så lite stolta, säger Bengt-Åke Nilsson.

Mittbackens framfart i proffslivet har redan varit en kanonaffär för VSK.
– Jag kan bekräfta att vi fick en viss summa när han skrev på och en viss summa när han hade spelat tre U21-matcher. Och det gjorde han ju förra sommaren. Det andra är ingenting jag vill kommentera, säger Nilsson.

Gilla Sportbibeln om du vill ha fler fotbollsnyheter i ditt Facebook-flöde.