Sverige tar andra raka segern i OS – men blev rejält pressat av värdlandet Japan: ”Det största problemet”

Sverige tog i dag andra raka segern i handbollen.
Men herrlandslaget blev ändå rejält pressat av värdnationen Japan.
– Sveriges absolut största problem är att man släpper momentum så många gånger, säger experten Per Johansson i Discovery Plus.

Svenska handbollsherrarna har fått en perfekt start på OS. Även om det spelmässigt inte sett särskilt bra ut så kom andra raka segern i dag.

Darrigt i OS

Efter en darrig uddamålsseger mot Bahrain i OS-premiären började det också rejält knackigt för Sverige mot värdnationen Japan. Vad många trodde skulle bli rena munsbiten blev istället en väldigt darrig inledning när japanerna gick upp i oväntad ledning under första halvleken.

Sverige, OS 2021
210726 Lucas Pellas of Sweden competes in the men´s handball match between Japan and Sweden during day 3 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 26, 2021 in Tokyo. Photo: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0174

Men därefter vaknade svenskarna till och höjde sig betydligt. I början av den andra halvleken sprang man ifrån japanerna och ryckte iväg målmässigt.

Svensk seger

Men det skulle ändå bli ett svettigt avgörande när japanerna kom ikapp och i slutminuterna skiljde bara ett mål lagen åt. Men sedan lyckades Sverige säkra segern i sista minuten genom att göra 28-26.
– Det är en otrolig scenförändring av Japan. De visar att de kan störa i dag, det är den största scenförändringen jag sett på två dagar, säger OS-experten Per Johansson i Discovery Plus.
– Sveriges absolut största problem är att man släpper momentum så många gånger i den här matchen.

Sverige har nu två raka segrar i OS-handbollen och har fått en smakstart på turneringen. Men nu väntar tuffare motstånd härnäst mot Portugal tidigt på onsdagsmorgonen.

Vad tycker du om Sveriges insats mot Japan? Dela artikeln och ge din åsikt!