Svensk hockey i sorg: Unga målvaktslöftet död i otäck olycka – blev bara 17 år: ”En fantastisk människa”

Svensk ishockey är i stor sorg.
I dag kom beskedet att en ung målvakt omkommit i en trafikolycka.
”En otrolig lagkamrat och vän som vi alla kommer minnas med värme”, skriver hennes klubb Södertälje SK i ett pressemddelande.

Det är med stor sorg som Södertälje SK i dag meddelar att en av deras unga spelare har omkommit. Det var under söndagskvällen som 17-årige målvakten skadades så allvarligt i en trafikolycka att hennes liv inte gick att rädda.

”Stor sorg”

SSK meddelar dödsbeskedet i ett officiellt pressmeddelande på klubbens webbplats och sociala medier.
”Hon var förutom en duktig ishockeymålvakt en otrolig lagkamrat och vän som vi alla kommer minnas med värme. Alla som på ett eller annat sätt haft privilegiet att träffa henne kan vittna om vilken fantastisk människa hon var och hennes vilja att stötta yngre spelare i klubben och hennes förmåga att sprida glädje omkring sig”, skriver klubben.
”Det är med stor sorg vi tvingas författa dessa ofattbara rader och våra tankar går nu till hennes familj och nära anhöriga som behöver all stöttning de kan få i denna svåra stund.”

Scaniarinken, Södertälje SK
210323 Interiör av Scaniarinken inför kvartsfinal ett i slutspelet i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Västervik den 23 mars 2021 i Södertälje. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / COP 210 / KJ0019

Målvaktslöftet vann Stålbucklan 2018 med laget Södermanland. Hon blev bara 17 år gammal och sörjs nu i svensk hockey.

Södertälje kommun har även aktiverat ett krisstöd efter den allvarliga trafikolyckan på söndagskvällen. Där kommunen erbjuder hjälp och stöttning under måndagen.

LÄS MER: Enorma tragedin: Stortalangen Hugo omkom i tävling – blev bara 14 år gammal: ”Alltid minnas ditt leende”

Få våra nyhetsbrev!