Svenska OS-profilen öppnar nu upp om den tuffa mardrömstiden: "Jag kunde inte gå uppför trappan"

Svenska OS-profilen öppnar nu upp om den tuffa mardrömstiden: ”Jag kunde inte gå uppför trappan”

Hon är hyllad tv-expert hos Discovery under OS 2021.
Nu öppnar Veronica Wagner upp om att hon lider av långtidscovid.
– Jag frös ihjäl under två veckor, säger hon till SportExpressen.

Under OS 2004 skrev Veronica Wagner svensk idrottshistoria som den första kvinnliga gymnasiet på 20 år i ett OS. 17 år senare är hon återigen i OS som hyllad tv-expert för Discovery.

Mardrömmen

Men det har varit en tuff väg till OS 2021 i Tokyo för 34-åringen. Bara för en månad sedan var hon nämligen sjukskriven.

Veronica Wagner, OS
170116 Veronica Wagner, gymnastik under Idrottsgalan den 16 januari 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Nu öppnar Wagner upp om mardrömmen när hon drabbades av långtidscovid i mars.
– Jag trodde jag skulle ha antikroppar utan att veta om det, men jag fick många symptom. Tydligast var det när jag inte längre kunde gå upp för trappan. Två dagar innan jag blev sjuk körde jag styrka på gymmet med tre gånger som min kroppsvikt. Att sedan inte kunna gå upp en trappa är… Onaturligt för mig. Jag hade också väldigt svårt att andas, berättar hon i en intervju med SportExpressen.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

”Allra värst”

Efter den aktiva gymnastikkarriären tog slut sadlade Wagner om och utbildade sig till sjukgymnast. Det jobbet har hon kombinerat med tv-expertrollen och det var som sjukgymnast hon blev smittad av covid-19.

Veronica Wagner, OS
Veronica Wagner. FOTO: Instagram.

Att leva med långtidscovid är därför en stor utmaning i hennes yrkesroll och hon blir känslosam när hon pratar om sin sjukdom.
– Det jobbet som jag har nu är krävande. En dag blev jag trött efter fyra timmar så jag sov i fem timmar. Det är inte jag. Det har gått fyra månader och jag har fortfarande inte återhämtat mig. Det liknar utbrändhetssyndrom. Jag känner min kropp och jag tänkte att om jag sover ordentligt så kommer det bli bra, men ingenting hände. Jag frös ihjäl i två veckor. Jag har varit sjukskriven fram till den 30 juni och det här mästerskapet kommer säkert sätta sina spår. Men jag har varit duktig på att vila upp mig efter sändningen, säger hon till kvällstidningen.

Wagner erkänner att hon mår lite bättre i dag och är inte längre sjukskriven. Efter OS i Tokyo väntar efterlängtad semester för henne och till hösten ska hon börja jobba heltid igen.
– Lite bättre. Jag har inte tränat, det är annars en sak jag hade gjort men i det läget och med det jobbet jag har nu så har jag tvingats prioritera bort vissa grejer. Jag tar en promenad i stället. Men jag har fortfarande inget luktsinne, vilket är jättejobbigt. Hjärntröttheten var allra värst, för det var inget jag kunde påverka. Vid ett läge hade jag tänkt jobba två timmar innan sändning, men så blev det inte. Jag jobbade en halvtimme, sen sov jag, säger hon i intervjun.

Dela artikeln för att stötta OS-profilen Veronica Wagner!

LÄS MER: Armand Duplantis starka erkännande – öppnar upp om hatet från hemlandet USA: ”Jag har fått utstå mycket”

Få våra nyhetsbrev!