Svenska OS-hjältens stenhårda utspel – efter mardrömmen i dag: ”Lämna mig i fred nu”

Hon var regerande OS-mästare inför Tokyo.
Men dagens lopp blev enormt strulig och Jenny Rissveds missade ny medalj.
– Jag hoppas att jag ska få bli lite lämnad ifred nu, säger svenskan till Sportbladet efter loppet.

Under OS i Rio 2016 blev Jenny Rissveds osannolik hjälte med ett bragdartat OS-guld. Hela hennes liv förändrades över en natt och plötsligt gick hon från anonym cyklist till en rikskändis som syntes överallt.

OS-mardröm

Rampljuset blev för mycket för Rissveds som gick in i en djup depression och lämnad sporten för att hitta tillbaka till sig själv igen. I dag var regerande OS-mästaren tillbaka i hetluften igen för tisdagens final i mountainbike.

Jenny Rissveds, OS
210727 Jenny Rissveds of Sweden after competing in women’s cross-country mountain bike race during day 4 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 27, 2021 in Tokyo. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0141

Men det blev ett mardrömslopp för svenska OS-hjälten från 2016 som drabbades av både stopp och punktering. Det slutade sedan med en 14:e placering för Rissveds.
– Jag känner mig tom, stolt och jag känner en lättnad över att alla de här åren är över (som olympisk mästare). Det har varit stort, positivt också men jävligt tungt. Jag har ett namn, jag heter Jenny, jag är inte den olympiska mästaren, säger hon till Sportbladet efter loppet.
– Jag hoppas att jag ska få bli lite lämnad ifred nu.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

Det blev istället full pott för Schweiz på prispallen. När tre schweizare tog hand om samtliga medaljer och OS-guldet vanns av Jolanda Neff.
– Jag är skitglad för Jolanda. Är det någon som förtjänar det här så är det hon. Jolanda har jag tävlat mot i tio år och hon är en av de mest stabila i fältet och imponerar gång på gång. Det är skitcoolt också med tre schweiziskor på pallen, säger Rissveds till kvällstidningen.

Dela artikeln för att stötta Jenny Rissveds efter medaljmissen!

LÄS MER: Sarah Sjöströms drastiska beslut under OS – förändrar nu sitt utseende helt efter medaljmissen: ”Så härligt”

Få våra nyhetsbrev!