Sarah Sjöströms drastiska beslut under OS – förändrar nu sitt utseende helt efter medaljmissen: ”Så härligt”

Hon missade OS-medalj på 100 meter fjäril.
Då väljer Sarah Sjöström att förändra sitt utseende.
”Den vackra rosa himlen i Tokyo inspirerade mig”, skriver simstjärnan på Instagram.

Hon har dominerat simvärlden i över ett decennium. Men inför OS drabbades Sarah Sjöström av en allvarlig armbågsskada och förväntningarna har därför sänkts på svenska simdrottningen.

Sarahs beslut

I det första OS-loppet på favoritsträckan 100 meter fjäril där hon var regerande OS-mästare blev det besvikelse direkt. Sjöström tog sig till finalen men blev näst sist på en sjundeplats.

Sarah Sjöström, simning
210724 Sarah Sjöström of Sweden after women’s 100 meter butterfly swimming qualification heat during day 1 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 24, 2021 in Tokyo. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0167

Då valde svenskan att glömma medaljmissen genom att göra en drastisk förändring och få en nystart. Direkt efter finalen gick Sjöström hem till OS-byn och färgade håret rosa.
”Den vackra rosa himlen i Tokyo inspirerade mig att färga mitt hår”, skriver Sjöström på Instagram om sin nya hårfärg.

”Är så härligt”

Nu avslöjar förbundskaptenen Ulrika Sandmark att utseendeförändringen var planerad sedan länge.
– Hon hade tänkt göra det innan faktiskt, hon ville att jag skulle göra det också, säger Sandmark till SportExpressen och erkänner att hon själv vägrar färga håret.
– Nej, det kommer jag inte. 57 år gammal färgar man inte håret rosa – det gör man bara inte. Men hon tyckte att jag skulle göra det för att jag har samma ljusa färg som hon har. 

Sarah Sjöström, simning
210722 Sarah Sjöström of the Swedish swimming team at a press conference ahead of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 22, 2021 in Tokyo. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0164

Utseendeförändringen under OS är ett ytterligare bevis på att Sarah Sjöström är en mästare på att koppla om mellan tävling och fritid.
– Det som är så härligt med Sarah är att hon är så on och off hela tiden. Hon kan slå på det och så kan hon slå av. Det gör att det inte tar en massa extra energi hela tiden. Nu är det off. Då går hon hem, knyter näven i fickan och förstår varför det är som är. Nu har hon lite ledigt, då kopplar hon av och gör annat. Sen i morgon är det 100 meter frisim, säger förbundskaptenen.

Vad tycker du om Sarah Sjöströms nya stil? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Här är vilda tokbrytet på läktaren under OS – som hela världen pratar om: ”Roligaste firandet någonsin”

Få våra nyhetsbrev!