Stora miljonregnet för svenske hjälten Armand Duplantis efter OS-guldet: "Du ska bli belönad"

Stora miljonregnet för svenske hjälten Armand Duplantis efter OS-guldet: ”Du ska bli belönad”

Armand Duplantis har vunnit OS-guld.
Och 21-åringen belönas nu stort för det.
– Ja, det handlar om flera miljoner, säger hans manager Daniel Wessfeldt till Sportbladet.

När Daniel Ståhl vann OS-guld i diskus i helgen fick han inte en enda krona i bonus. För Armand Duplantis blir det något helt annorlunda efter OS-guldet i stavhopp.

Miljonregnet

21-åringen kan nu räkna med stort miljonregn efter dagens uppvisning i stavhoppsfinalen. OS-guldet utlöser nu flera bonusar som finns inskrivna i hans kontrakt.
– Ja, det handlar om flera miljoner. Så mycket kan jag säga, meddelar hans manager Daniel Wessfeldt till Sportbladet.
– Och framför allt hos skosponsorn Puma. Det är dels en bonus, dels att grundsumman i kontraktet växer efter ett OS-guld. Så är alla kontrakt uppbyggda. Som idrottare ska du kunna växa med ett avtal och bli belönad om du tar de stora titlarna.

Armand Duplantis, OS
210803 Armand Duplantis of Sweden reacts after nearly setting a new world record by clearing 6,19 meters when competing in men’s pole vault final during day 11 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 3, 2021 in Tokyo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / JM0185

De flesta idrottare har ett skokontrakt med bonusar inskrivna, men det är få som kan räkna hem summorna som Duplantis nu kan utlösa efter ett OS-guld.
– Det är bara ett tiotal i hela friidrottsvärlden som har den här typen av stora avtal och Mondo är en av dem, säger managern Wessfeldt till kvällstidningen.

Förutom avtalet med skojätten Puma har ”Mondo” även flera andra tunga sponsorer i energidrycken Red Bull, klocktillverkaren Omega och svenska företaget Polestar.
– Det är inga jättesummor om vi jämför med de stora lagsporterna, som har stora tv-avtal värda miljarder. Men samtidigt är friidrottarna lyckligt lottade jämfört med sporter som brottning eller kanot, där det inte finns en krona. Men det är som sagt ett fåtal friidrottare som får de bästa och tyngsta avtalen, förklarar Duplantis manager i intervjun.

Dela artikeln för att hylla Armand Duplantis OS-guld!

LÄS MER: Legendaren Sergej Bubkas mäktiga hyllning till Duplantis efter OS-guldet: ”Han kan hoppa högre”

Armand Duplantis, OS
210803 Armand Duplantis of Sweden celebrate his first place after the men’s pole vault final during day 11 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 3, 2021 in Tokyo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / JM0185

Få våra nyhetsbrev!