Legendaren Sergej Bubkas mäktiga hyllning till Duplantis efter OS-guldet: "Han kan hoppa högre"

Legendaren Sergej Bubkas mäktiga hyllning till Duplantis efter OS-guldet: ”Han kan hoppa högre”

Armand Duplantis vann OS-guldet.
Nu hyllas han stort av stavhoppsikonen Sergej Bubka.
– Det är fantastiskt. Han visade precis hur bra han är, säger legendaren Sergej Bubka till SportExpressen.

När pressen var som allra störst klev Armand Duplantis fram och höll nerverna i styr. Samtidigt som han bjöd på stavhopp i absolut världsklass.

Mondos guld

Med bara fem hopp bjöd han på stor uppvisning i OS-finalen och vann OS-guldet i överlägsen stil. Sedan satte svensken upp ribban på världsrekordshöjden 6,19 meter.

Armand Duplantis, OS
210803 Armand Duplantis of Sweden celebrate his first place after competing in the men’s pole vault final during day 11 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 3, 2021 in Tokyo. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0185

21-åringen var också oerhört nära att klara världsrekordet redan i första försöket men misslyckades i alla tre hoppen. På plats i Tokyo satt stavhoppsikonen Sergej Bubka och njöt av Duplantis stora show.
– Det är fantastiskt. Han gjorde det väldigt bra och visade precis hur bra han är. En väldigt välförtjänt olympisk mästare. Han var väldigt redo för ett världsrekord i dag. Han var så nära, jag kände på mig att han skulle ta det, men han missade med liten marginal. Han tar det nästa gång, säger legendaren till SportExpressen.

Bubka hyllar

Bubka fick se sitt gamla världsrekord bli utraderat av Duplantis förra året men är inte bitter för det. Och ikonen tror även att svensken har betydligt högre höjder i sig.
– Han kan hoppa högre än så här, det är det inget snack om, säger han till kvällstidningen.

Sergej Bubka, OS
060216 OS 2006, Vinter. Sergei Bubka, Ryssland. © Bildbyrån – 28354

Sedan bjuder Sergej Bubka på en fin hyllning till den nyblivne OS-mästaren Armand Duplantis.
– Jag önskar dig allt det bästa. Du har gjort ett fantastiskt jobb redan, du måste bara fortsätta jobba hårt. Du är en ung kille med otrolig potential. Stort grattis till OS-guldet. Ja, grattis till hela Sverige för ett superresultat och en superkille!, säger han i intervjun.

Dela artikeln för att hylla OS-mästaren Armand Duplantis!

LÄS MER: Armand Duplantis första ord efter OS-guldet – avslöjar känslorna under jättedramat: ”Jag var så nervös…”

Få våra nyhetsbrev!