Sarah Sjöströms tydliga oro inför OS – ärliga orden om stora guldförväntningarna: ”Det känns omänskligt”

Hon är Sveriges största OS-stjärna på damsidan.
Men det finns en tydlig oro hos Sarah Sjöström inför sitt fjärde OS.
– Det känns omänskligt att det skulle kunna gå, säger hon till SportExpressen.

I dagarna har Sarah Sjöström lämnat Sverige för att ta sig an sommar-OS 2021 i Tokyo. Det blir svenskans fjärde raka olympiska spel och hon har en guldmedalj att försvara.

Sjöströms oro

Vid senaste OS i Rio 2016 gjorde svenska simdrottningen storsuccé med medaljer i alla valörer i 1 OS-guld, 1 OS-silver och 1 OS-brons. Nu kommer hon till Tokyo som regerande olympisk mästare på 100 meter fjäril.

Sarah Sjöström, simning
210711 Sarah Sjöström poserar för ett porträtt under en pressträff med OS-simmarna den 11 juli 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0114

Men efter den tuffa armbågsfrakturen i vintras finns det fortfarande en stor oro för Sjöströms medverkan på gulddistansen 100 meter fjäril. Hon har fram till OS början på sig att bestämma om hon vill ställa upp i grenen och planen är att vänta och se hur kroppen känns under träningen inför.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

”Omänskligt”

Sjöström har bara tävlat två gånger efter armbågsskadan och bara en gång har hon simmat fjäril. Då vann hon tävlingen i Rom på 57.65, men det är långtifrån de allra snabbaste tiderna i världen.
– Om jag ställer upp på 100 fjäril på OS så är det för att jag är nyfiken på hur jag skulle kunna simma. Hur mycket bättre jag kan vara jämfört med i Rom. Jag försöker vara lite realistisk, jag simmade på 57,7 i Rom och för att ta medalj tror jag att man kommer behöva simma en bit under 56, och kanske till och med slå världsrekord för att ta guld, säger hon i en intervju med SportExpressen.

Sarah Sjöström, simning
210711 Sarah Sjöström poserar för ett porträtt under en pressträff med OS-simmarna den 11 juli 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0114

Därför tar 27-åringen ned förväntningarna för ett nytt OS-guld på favoritgrenen. Men hon utesluter inte det helt och hållet.
– Att jag skulle kunna simma två sekunder snabbare, det känns omänskligt att det skulle kunna gå. Men jag har överraskat mig själv tidigare, säger hon till kvällstidningen.
– Men man kan ju faktiskt ställa upp på en gren utan att det blir medalj. Jag är ju helt ärligt talat inte van vid det, och det är det som är det tuffa. Att tänka på om jag ska ställa upp på en gren där det inte blir medalj. Det har jag i stort sett aldrig gjort på ett mästerskap.

Hur tror du det går för svenskhoppet Sarah Sjöström i OS? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Storstjärnans fantastiska gest – till konkurrenterna(!) inför OS: ”Jag är helt golvad av det här”

Få våra nyhetsbrev!