Storstjärnans fantastiska gest – till konkurrenterna(!) inför OS: ”Jag är helt golvad av det här”

Hon är en av världens största sprintstjärnor på damsidan.
Nu vill OS-stjärnan Allyson Felix hjälpa sina konkurrenter och andra atleter.
– Jag är helt golvad över att hon prioriterar detta, säger Lora Webster i ett uttalande.

Under karriären har det blivit hela 6 OS-guld och 13 VM-guld. Sprintstjärnan Allyson Felix är verkligen en av de absolut största friidrottarna genom tiderna.

Felix initiativ

Nu vill hon hjälpa andra kvinnliga friidrottare att nå framgångar i sina sporter. Felix har själv haft svårigheter med karriären och barnafödande och vill nu hjälpa andra i samma situation.

Allyson Felix, USA
150827 USA:s Allyson Felix jublar efter att ha vunnit finalen på 400 meter under dag sex av friidrotts-VM den 27 augusti 2015 i Peking. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87061

Amerikanskan tappade storsponsorn Nike när hon blev gravid och vet mycket väl hur svårt det är att kombinera en idrottskarriär och livet som mamma. Tillsammans med nya sponsorn Athleta och Women’s Sports Foundation ska Felix dela ut en rejäl summa pengar till kvinnliga idrottare som tvingas lämna sina barn för att fullfölja drömmen under sommarens OS.

Skänker pengar

En oerhört fin gest av 34-åringen inför sommarens stora mästerskap.
– Jag minns när jag var på VM, fortfarande ammade och blev tilldelad en rumskamrat. Det fanns ingen chans att jag kunde ta med min dotter in på det rummet, med en lagkamrat som behövde fokusera på tävlingen, säger Felix i en intervju med Fast Company.

Allyson Felix, USA
150827 USA:s Allyson Felix kramas av om Bahamas Shaunae Miller efter finalen på 400 meter under dag sex av friidrotts-VM den 27 augusti 2015 i Peking. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87061

Många av idrottskvinnorna i OS har inte avgörande sponsoravtal som storstjärnan Felix och under långa mästerskap kan det bli väldigt dyrt att ta hand om barnen, med barnvakter till exempel. OS-atleterna Gwen Berry (slägga), Mariel Zagunis (fäktning) och Lora Webster (paralympier) är några av kvinnorna som kommer att tilldelas runt 100 000 kronor för att täcka kostnader under OS.

”Helt golvad”

Enligt Webster kan det kosta tiotusentals kronor att ha barnvakt när hon och hennes man är iväg och tävlar.
– Det är ingen överdrift att säga att det här är livsförändrande. Det är inte bara pengarna, utan också att stora företag nu börjar förstå det slitsamma i att vara mamma och idrottare, säger paralympiern till Fast Company.

Nu hyllar hon Allyson Felix viktiga initiativ och generösa gåva.
– Jag är helt golvad över att hon prioriterar detta. Det skickar ett starkt meddelande till alla kvinnliga atleter att man inte behöver välja mellan att vara mamma eller idrottare. Man kan göra både och.

Dela artikeln om du också gillar det här vackra initiativet av Allyson Felix!

LÄS MER: Dystra beskedet för Armand Duplantis: Petas nu på listan för första gången på ett år – av en norrman(!)

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!