Sarah Sjöströms tydliga kritik under OS – gillar det inte alls: "Jag vet inte vad jag ska göra..."

Sarah Sjöströms tydliga kritik under OS – gillar det inte alls: ”Jag vet inte vad jag ska göra…”

Hon jagar sin första medalj i OS 2021.
Men nu riktar Sarah Sjöström tydlig kritik mot arrangörerna i Tokyo.
– Jag vet inte vad jag ska göra, säger hon till SportExpressen.

Efter medaljmissen på 100 meter fjäril är Sarah Sjöström nu klar för ny OS-final på 100 meter fritt. Men det finns ett jätteproblem med hela simningen under OS 2021 i Tokyo.

Simkritiken

Anledningen är det annorlunda upplägget att försökspassen sker på kvällen och semifinal samt final på morgonen. Det är precis tvärtom mot hur det brukar se ut på simmästerskap och förklaringen är att man vill anpassa sig till de amerikanska sändningarna.

Sarah Sjöström, simning
210729 Sarah Sjöström of Sweden competes in women’s 100m freestyle swimming semifinal during day 6 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 29, 2021 in Tokyo. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0175

Flera simmare uppskattar inte alls upplägget i Japan.
– Var medaljerna hamnar det här mästerskapet handlar om vem som förberett sig bäst efter försöken. För att kvala på kvällen, göra media, resa hem, äta och komma till ro för att sova sex timmar… Jag kan säga att jag sov inte sex timmar i natt, sa amerikanske simmaren Chase Kalisz efter ha vunnit OS-guld på 400 meter individuell medley.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

Sjöströms ord

Landslagskamraten Emma Weyant tog OS-silver på 400 meter individuell medley och kan bara instämma i kritiken från Kalisz.
– Jag kan bara hålla med Chase. Att komma hem på kvällen och försöka processa kvällen, landa och komma ner i varv. Det är verkligen inte optimalt, jag önskar att det hade varit tvärtom. Det är verkligen inte lätt att slappna av och somna på kvällen, säger hon i ett uttalande.

Sarah Sjöström, simning
210728 Sarah Sjöström of Sweden competes in women’s 100 meter freestyle swimming during day 5 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 28, 2021 in Tokyo. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0174

Även svenska OS-hoppet Sarah Sjöström som i morse tog sig vidare från semifinalen på 100 meter fritt reagerar på det märkliga upplägget i OS. Hon är också tydligt kritisk mot arrangörerna och gillar inte alls att simma finaler på morgonen.
– Jag vet inte vad jag ska göra för att kroppen ska börja fungera på morgonen, jag kan inte göra så mycket mer än det jag redan gör. Det är en utmaning för mig att vakna till, säger Sjöström till SportExpressen och går in närmare på morgonrutinen inför senaste OS-finalen på 100 meter fjäril.
– Jag gick upp extra tidigt och tog en iskall dusch för att vakna till liv. Men jag skulle behöva ha mer tid. 

Ännu en kall dusch väntar när svenskan ska göra sig redo för OS-finalen på 100 meter fritt natten till fredag svensk tid, men återigen en morgon enligt japansk tid.

Håller du med om Sarah Sjöströms kritik? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Mardrömsbeskedet som påverkar Armand Duplantis stora OS-guldjakt: ”Det är verkligen en chock”

Få våra nyhetsbrev!