Sarah Sjöström nära OS-medalj efter heroisk insats – hennes vackra ord i natt: "Det är helt jävla galet"

Sarah Sjöström nära OS-medalj efter heroisk insats – hennes vackra ord i natt: ”Det är helt jävla galet”

Sarah Sjöström imponerade i nattens final på 100 meter fritt.
Hennes tid hade räckt till OS-guld i tio 2016 men blev bara en femteplats.
– Att jag ändå kan ta mig tillbaka till den här nivån efter en fraktur i februari är helt jävla galet, säger hon.

Det blev ny medaljmiss för Sarah Sjöström i natt och Sverige fåt fortsätta vänta ytterligare på första OS-medaljen i Tokyo. Oerhört tungt då Sjöström förtjänade så mycket mer för sin imponerande insats i finalen på 100 meter fritt.

Sarah femma

Svenskan gick i mål på 52,68 och tiden hade räckt till OS-guld i Rio 2016, hennes avslutning var även jämnsnabb med hennes världsrekord från 2017. Men det räckte bara till en femteplats i natt.

Sarah Sjöström, simning
210730 Sarah Sjöström of Sweden after women’s 100m freestyle swimming final during day 7 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 30, 2021 in Tokyo. Photo: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / JM0177

Men efter loppet var hon inte alls bitter över den missade OS-medaljen.
– Bittert tycker jag inte att det känns. Hur känns bitter? Ingen aning. Jag kan inte påverka de andra. Om någon annan hade råkat göra en dålig start så kanske det hade räckt till medalj. Men det finns inte mer än sådär, säger hon till Sportbladet i natt.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

”Helt galet”

OS-guldet gick till Emma McKeon, Australien, silvret till Siobhan Haughey, Hongkong, och brons till Cate Campbell, Australien.
– Alla har tagit enorma steg de senaste fem åren. Med min bronstid i Rio hade jag kommit sist nu. Detta är fullt godkänt för mig, säger Sjöström till kvällstidningen.

Sarah Sjöström, simning
210730 Sarah Sjöström of Sweden competes in women’s 100m freestyle swimming final during day 7 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 30, 2021 in Tokyo. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0177

Efter två raka finaler och två raka medaljmissar för Sarah Sjöström så är hon ändå oerhört stolt. För vad hon lyckats åstadkomma i OS trots sin svåra armbågsskada i början av året.
– Att jag ändå kan ta mig tillbaka till den här nivån efter en fraktur i februari är helt jävla galet. Jag har gjort allt jag kan för att komma till den här nivån. Jag har förbättrat mig två sekunder på två månader. På en månad till är det världsrekord. Jag är redan så mycket, mycket bättre än jag kunde drömma om inför det här OS:t, säger hon i intervjun efter nattens lopp.

Dela artikeln för att hylla Sarah Sjöström och hennes starka insats i OS!

LÄS MER: Armand Duplantis oväntade drama – flickvännens samtal blev helt avgörande: ”Det räddade mitt OS”

Få våra nyhetsbrev!