Armand Duplantis oväntade drama – flickvännens samtal blev helt avgörande: "Det räddade mitt OS"

Armand Duplantis oväntade drama – flickvännens samtal blev helt avgörande: ”Det räddade mitt OS”

Värsta rivalen Sam Kendricks har drabbats av covid-19.
Nu avslöjar Armand Duplantis hur nära det var att han träffade amerikanen.
– Det räddade förmodligen mitt OS, säger Mondo till Sportbladet.

Stavhoppsstjärnorna Armand Duplantis och Sam Kendricks är både värsta rivaler och goda vänner. I dag kom chockbeskedet att amerikanen har testats positivt för covid-19 och missar hela OS.

Duplantis ord

Därmed har Duplantis seglat upp som enormt stor guldfavorit i stavhopp. Efter Kendricks coronabesked har hela det australiensiska friidrottslaget på 63 atleter isolerats då vissa av dem varit i kontakt med honom.

Armand Duplantis, stavhopp
210729 Armand Duplantis of the Swedish athletics team at a press meet during day 6 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 29, 2021 in Tokyo. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0144

Nu avslöjar även ”Mondo” hur oerhört nära det var att han också träffade Kendricks. Men 21-åringen räddades i sista minuten av flickvännen Desiré Inglander.
– Jag var på väg att möta Sam. Jag hade precis kommit till OS-byn och Sam frågade om vi skulle ses och ta en kaffe. Jag hade planer på att göra det, men sedan fick jag ett samtal från min flickvän. Vi pratade för länge, och det slutade med att jag inte träffade Sam alls. Det räddade förmodligen mitt OS, säger Duplantis till Sportbladet.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

”Är chockad”

Oerhört skönt för Duplantis men han lider verkligen med nära vännen Kendricks.
– Det känns inte verkligt. Jag har fortfarande en bild av att Sam ska dyka upp på tävlingen, men jag antar att det inte kommer hända. Jag är chockad, säger han till kvällstidningen.

Armand Duplantis, stavhopp
210704 Armand Duplantis of Sweden and his girlfriend Desire Inglander during the athletics gala Bauhaus-galan, Diamond League Stockholm on July 4, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0156

Duplantis erkänner att han kommer vara mycket försiktig framöver nu och att oron för corona har växt efter Kendricks positiva test.
– Jag kommer definitivt vara mer rädd för covid nu. Det känns konstigt, och jag känner mig konstig runt folk. Jag har drömt om detta sedan jag var liten. Det är min största dröm och jag vill inte att någonting ska komma i vägen för det, säger han i intervjun.

LÄS MER: Sarah Sjöströms tydliga kritik under OS – gillar det inte alls: ”Jag vet inte vad jag ska göra…”

Få våra nyhetsbrev!