Så lurade ryssarna resten av världen under OS 2018 – med ett riktigt fulknep

OAR förbjöds att visa ryska flaggor under OS 2018.
Men nu avslöjar ryskan Jevgenija Medvedeva hur OAR lurade resten av världen.
– Hemligheten är nu avslöjad, säger hon i ett klipp på Instagram.

När Ryssland portades helt från OS 2018 så bjöds rena, ryska åkare in till mästerskapet för att tävla under neutral flagg, som OAR. Men det var med väldigt tydliga krav från IOK.

Något väldigt, väldigt lurt

OAR-idrottarna fick inte ha några ryska flaggor eller symboler på tävlingskläderna. De fick heller inte vifta med flaggor eller lyssna till sin nationalsång vid medaljceremonierna.

Därför gick OAR in med gråa jackor och vita halsdukar på den officiella invigningen. Men nu visar det sig att det var något väldigt, väldigt lurigt med den vita halsduken. Där dolde det sig en hemlighet som OAR lyckades lura resten av världen med under hela OS i Pyeongchang.

De vita halsdukarna

Under flygplansresan på väg hem från Sydkorea avslöjar konståkaren OS-silvermedaljören Jevgenija Medvedeva det luriga fulknepet i ett klipp på Instagram. Där ryskan sliter av den påsydda vita halsduken och visar att det döljer sig en rysk flagga på den gråa jackan.
– Så, nu känner alla till hemligheten med våra vita halsdukar, säger Medvedeva i klippet enligt finska tidningen Ilta Sanomats översättning.

Här avslöjar ryskan sanningen:

Секрет странного, белого шарфа раскрыт!!?

A post shared by Evgenia Medvedevа (@jmedvedevaj) on

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Norska ilskan efter fiaskot i skidspåren: ”De pissar på oss”

Ingemar Stenmarks känslosamma ord som får Pernilla Wiberg att bryta ihop i tårar