Norska ilskan efter fiaskot i skidspåren: ”De pissar på oss”

Helgens 15-kilometerslopp i Lahtis blev ett riktigt norskt fiasko.
Då visar storstjärnan Martin Johnsrud Sundby sitt stora missnöje.
– Det är inte kul. Vi blir pissade på, säger han till norska NRK.

Norge dominerade rejält i herrarnas längdskidåkning under OS 2018. Men när åkarna återvände till världscupsäsongen igen – så var det en helt annan melodi.

För i söndagens 15-kilometerslopp i Lahtis blev det norskt fiasko i en vanligtvis stark gren för grannlandet. Kazaken Aleksej Poltoranin vann, före ryssen Aleksander Bolsjunov och filändaren Iivo Niskanen.

Därefter kom de besvikna norrmännen på en rak sträcka strax utanför pallen. Emil Iversen blev fyra, Martin Johnsrud Sundby femma, Niklas Dyrhaug sexa och OS-kungen Johannes Kläbo blev sjua.

”Vi är för dåliga”

Inte alls godkänt, om man frågar Johnsrud Sundby som visar en tydlig ilska efter loppet.
– Vi blir pissade på i klassisk stil. Det är inte kul, men det ger oss en enorm motivation. Jag är inte i närheten av topp tre, säger Sundby till norska NRK.
– Det här speglar lite det som har varit i klassisk stil i år. Det är bara att erkänna att vi är lite för dåliga. Vi får se och lära och försöka hitta några tjuvknep.

Inte gick det bättre för de svenska herrarna direkt. Bäste svensk på 15-kilometerslopp blev Daniel Rickardsson som slutade tia.
– När jag kom hit i morse tänkte jag att jag kanske kunde vara framme och nosa på prispallen. Skillnaden dit blev över 40 sekunder och det är i och för sig lite väl mycket, säger han till TT.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Så knäcktes Emil Jönsson av OS-petningen: ”Inte ens kul att se”

Stina Nilssons nya succé – två svenskor på pallen i världscupomstarten

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);