Ingemar Stenmarks känslosamma ord som får Pernilla Wiberg att bryta ihop i tårar

I det allra första avsnittet av ”Mästarnas mästare” berättar Ingemar Stenmark om avgörande ögonblicket.
En stark historia som får Pernilla Wiberg att bryta ihop i tårar.
– Man blir så otroligt berörd, säger Wiberg i SVT-programmet.

I går kväll drog den tionde säsongen av ”Mästarnas mästare” igång. Det här året är det bara tidigare tävlande som gör upp under jubileumssäsongen.

En av de som återvänt till programmet är legendariske Ingemar Stenmark. Direkt i det första avsnittet öppnade även en av Sveriges största idrottsmän upp sig rejält.

”Stenis” berättar om hur tufft det var innan hans imponerande karriär tog fart.
– Jag vann inte någon tävling utan jag var tvåa, trea, tvåa, tvåa, fyra. Det var ju jättebra men då började jag tänka att jag kanske inte var någon vinnare, säger han i SVT-programmet.

”Jag kunde vara ett spöke”

Det absolut avgörande ögonblicket var världscuptävlingen i slalom i Madonna di Campiglio 1974. Då Stenmark tog sin första världscupseger – av sammanlagt 86 under karriären.
– Det betydde så mycket med en seger. Då hade jag ett kvitto på att jag kunde vinna. Annars kunde jag ha varit ett spöke i historieböckerna. Man måste ha tur någon gång för att nå toppen. Men som jag har sagt tidigare: jag vet inte så mycket om tur, men ju mer jag tränar desto mer tur får jag, säger Stenis i Mästarnas mästare.

Efter Stenmarks starka berättelse var det känslosamma reaktioner från de övriga deltagarna. Allra mest berörd blev Pernilla Wiberg, som haft Ingemar Stenmark som stor idol och inspiration under hela sin aktiva alpina karriär.
– Kan ni bryta?, är det enda en gråtande Wiberg kan få ur sig.

”Hur mycket idrotten betyder”

Efter några minuter har Wiberg samlat sig in och kan sätta ord på sina starka känslor.
– Man blir så otroligt berörd. Man förstår mer och mer ju äldre man blir hur mycket idrotten betyder för alla människor och vilken glädje som har kommit utifrån de här idrottsprestationerna genom rutan och till de som satt där. Att jag får sitta och dela den vetskapen tillsammans med min stora idol, Ingemar, det blir känsligt, säger hon i SVT-programmet.

Dela artikeln för att hylla Ingemar Stenmark!

LÄS MER: Norska ilskan efter fiaskot i skidspåren: ”De pissar på oss”

När Ingemar Stenmark överraskade alla – och levererade ett alldeles eget skämt