OS-stjärnan drabbad av tumör – bara 25 år gammal: ”Jag har varit så rädd”

Hon var rankad näst bäst i hela världen och vann dubbla OS-medaljer i Pyeongchang 2018.
Men nu är karriären i fara för Maia Shibutani.
Då 25-åriga konståkerskan drabbats av en tumör.

Hela 13 mästerskapsmedaljer har det blivit under karriären och under OS 2018 i Pyeongchang blev det dubbla OS-brons. Men nu kan karriären vara över för 25-åriga Maia Shibutani.

Drabbad av tumör

Konståkerskan tvingas ta en paus från allt tävlande på obestämd tid. Efter att ha drabbats av en potentiellt elakartad tumör, rapporterar New York Post.

Maia Shibutani, konståkning
Maia Shibutani, konståkning. FOTO: Instagram

Det var i oktober, under en resa i New York, som Shibutani fick uppsöka sjukhus på grund av en virussjukdom. Där upptäcktes en tumör på njuren under en röntgenundersökning.
”Att få det här beskedet har varit chockartat och svårt att hantera. Jag har varit så rädd, men jag har fullt stöd från min familj samt läkare och sjuksköterskor”, skriver hon på Instagram tillsammans med en bild på henne i sjukhussängen.

”Håller tummarna”

I helgen opererades 25-åringen och tumören kunde avlägsnas utan några komplikationer. Nu väntar hon bara på besked från läkarna om hon kan fortsätta sin konståkningskarriär eller inte.
”Min läkare säger att det är 60/40 att tumören var svårartad eller godartad (vi kommer få besked snart), men jag är ung, vid god hälsa och känner mig tacksam för att det upptäcktes så här tidigt”, skriver Shibutani på Instagram.
”Jag kommer försöka vara positiv och fokusera på min återhämtning. Jag uppskattar allt stöd som har skickats i min riktning. Jag håller också tummarna nu”.

Maia Shibutani, konståkning
170331 Konståkning, VM, Fredag: Maia Shibutani / Alex Shibutani, United States Ice Dance, Short Dance at the Isu World Figure Skating Championships 2017 31. March 2017 in Helsinki, Finland. (Newspix24/Kalle Parkkinen) © Bildbyrån – COP 211 – SWEDEN ONLY

Maia Shibutani har under karriären tävlat i par med sin bror Alex Shibutani. Tillsammans har de vunnit hela 13 mästerskapsmedaljer, varav 3 OS-medaljer och 3 VM-medaljer. Säsongen 2016/17 var syskonen även rankade tvåa i hela världen.

https://www.instagram.com/p/B6HT4oeJ9oK/

LÄS MER: Oskar Lindblom tokhyllas nu i Nordamerika – efter osjälviska gesten: ”Visar vilket stort hjärta han har”