OS-ikonens raseri efter praktfiaskot – sågar hemlandet fullständigt: "De skämde ut sig totalt – oacceptabelt"

OS-ikonens raseri efter praktfiaskot – sågar hemlandet fullständigt: ”De skämde ut sig totalt – oacceptabelt”

Det blev största skrällen i OS hittills.
När stormakten USA missade stafettfinalen i natt.
”De skämde ut sig totalt”, skriver OS-ikonen Carl Lewis på Twitter.

Alla tog för givet att stormakten och sprintnationen USA skulle ta sig enkelt till final på 4×100 meter. Men sedan blev de slagna av Kina, Kanada, Italien, Tyskland, Ghana och nästan Danmark i natt.

Praktfiasko

USA kom bara sexa i sitt försöksheat och missade stafettfinalen.
– Det är ett praktfiasko att USA inte tar sig vidare här. Det ska inte ske, säger experten Peter Häggström i Discovery Plus.

Trayvon Bromell, USA
210801 Trayvon Bromell of USA competes in men’s 100m semi-final during day 9 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 1, 2021 in Tokyo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / JM0181

Ett monumentalt misslyckande av USA som ändå ställde upp med Trayvon Bromell, världsetta på 100 meter, samt Fred Kerley och Ronnie Baker som sprang OS-final på 100 meter för några dagar sedan. Anledningen till jättefiaskot var att växlingarna inte alls stämde och USA tappade både fart och tid.

”Allting fel”

Efter pinsamma finalmissen flödar kritiken i hemlandet och en av de mest arga rösterna är OS-ikonen Carl Lewis. Ni vet han som vann 9(!) OS-guld under karriären.
”USA:s lag gjorde allting fel i herrarnas stafett”, skriver en irriterad Lewis på Twitter.
”Växelsystemet är fel, löparna springer fel sträckor och det var uppenbart att det inte fanns något ledarskap. De skämde ut sig totalt. Det är fullständigt oacceptabelt att USA:s lag ser sämre ut än lagen jag ser i AUU (amatöridrottare)”.

Carl Lewis, USA
Oslo 20140610. Carl Lewis p det tradisjonelle jordbÊrselskapet i Oslo rÂdhus tirsdag kveld, i forbindelse med onsdagens Bislett Games. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix / TT / kod 20520

Löparna i det amerikanska stafettlaget är självklart besvikna och försöker hitta någon slags förklaring till besvikelsen.
– Alla vi fyra springer snabbt just nu, men du vet, tajmingen och allting…vi har bara gjort ett par träningspass ihop. Det är svårt att sätta växlingarna med den bakgrunden, säger Ronnie Baker efter loppet, enligt SportExpressen.
– Vi gjorde inte jobbet i dag. Det finns inga ursäkter, säger Fred Kerley till kvällstidningen.

Är det OS:s största fiasko hittills? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Caroline Segers jätteilska efter beslutet att flytta OS-finalen: ”Det är fruktansvärt dåligt – horribelt!”

Få våra nyhetsbrev!