Caroline Segers jätteilska efter beslutet att flytta OS-finalen: ”Det är fruktansvärt dåligt – horribelt!”

Sveriges OS-final i fotboll flyttas.
Ett glädjebesked tycker de flesta men Caroline Seger är rasande.
– Med snälla ord sagt är det horribelt, säger hon enligt Sportbladet.

Det har varit en jättesnackis inför OS-finalen i fotboll. Där både Sverige och Kanada gemensamt lämnat in en skriftlig vädjan till IOK om att få flytta finalen.

Segers ilska

På torsdagen kom det efterlängtade beskedet att OS-finalen på fredagen flyttas från 11.00 lokal tid till 21.00. Det innebär en flytt från 04.00 svensk tid till 14.00.

Caroline Seger, Sverige, OS 2021
210802 Caroline Seger of Sweden in the women´s football match between Australia and Sweden at Tokyo 2020 Olympic Games on August 2, 2021 in Tokyo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / DS0185

Ett glädjebesked för alla inblandade men med bara 16 timmar kvar till avspark är det ett sent beslut som väcker ilska hos svenska lagkaptenen Caroline Seger.
– Med snälla ord sagt är det horribelt att vi ska behöva vänta så många timmar, säger hon enligt Sportbladet.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

”Förbannad”

Det är framförallt den dåliga framförhållningen som Seger är mest rasande över. Annars uppskattar hon verkligen att OS-finalen flyttas fram till kvällstid i Japan för att slippa den extrema värmen mitt på dagen.
– Vad ska man säga, det är fruktansvärt dåligt. För vår del har vi inte lagt så mycket fokus på det, men ska man se helheten är det helt sjukt dåligt att man ska behöva vänta så många timmar, dagen innan, den största matchen man kan uppleva. Det får de aldrig göra om igen. Det är ofrånkomligt att man inte blir irriterad och förbannad, säger Seger enligt kvällstidningen.
– Det var mycket snack inför den här matchen att spela vid 11.00, ur hälsoperspektiv är det kanske inget vi hade föredragit, men samtidigt är det den tiden vi har förberett på oss på och fått acceptera. Med det sagt är det helt perfekt att den flyttas till en tid som dels är bättre för alla svenskar men från vårt håll mycket, mycket bättre.

Håller du med Caroline Seger? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Efter Armand Duplantis OS-guld – då gör lillasyster Johanna debut för Sverige: ”Hon har världens chans”

Sverige, OS 2021
210802 Players of Sweden celebrates 0-1 by Fridolina Rolfö in the women´s football match between Australia and Sweden at Tokyo 2020 Olympic Games on August 2, 2021 in Tokyo. Photo: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0185

Få våra nyhetsbrev!