Chockbeskedet: Här tvingas sex idrottare lämna OS – på grund av en jätteblunder(!): ”Jag vill bara spy”

De hade förberett sig i hela fem år och var på plats i Tokyo.
Men nu tvingas sex polska simmare lämna OS på grund av ett jättemisstag.
– Jag vill bara spy, rasar Alicja Tchorz.

Om bara några dagar börjar äntligen det framflyttade OS i Tokyo 2021. Atleterna är redan på plats i Japan och har förberett sig under fem långa för att få uppleva den här drömmen.

Får lämna OS

Men för sex idrottare har nu det värsta tänkbara beskedet kommit med bara några dagar inför olympiska spelens invigning. Sex polska simmare tvingas nu lämna OS efter ett jättemisstag av sitt eget land.

Polen, OS 2021
Tvingas lämna OS. FOTO: Instagram.

Det handlar om Alicja Tchorz, Aleksandra Polonsky, Dominika Kossakowska, Jan Holub, Bartosz Piszczorowicz och Mateusz Chowaniec som tvingas åka hem igen och missar hela OS. Allt på grund av en administrativ supertabbe av Polen.
”Jag är djupt chockad över den här absurda situationen som aldrig borde ha inträffat. Det enda jag vill är att vakna ur denna ofattbara mardröm. Men tack vare de inkompetenta människorna på simförbundet är jag nu tillbaka i Polen i stället för i Japan”, skriver Mateusz Chowaniec på Instagram.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

”En tragedi”

Polska simförbundet, PZP, skickade nämligen 23 simmare till OS i Tokyo och det var inga problem att installera sig i OS-byn för någon av dem. Men blott två dagar senare kom beskedet att de sex simmarna plötsligt inte har någon behörighet att tävla i OS och fick åka hem omedelbart.
”Vi har vigt fem år av våra liv åt att förbereda oss inför det här, försakat tid med våra familjer och tränat stenhårt – och så händer detta. Det är en tragedi. Jag vill bara spy”, skriver en annan av de hemskickade, Alicja Tchorz, på Facebook.

Polen, OS 2021
190414 Alicja Tchorz, Polen, och Katinka Hosszu, Iron Swim Budapest, på prispallen efter damernas final på 200m individuell medley under dag tre av simtävlingen Swim Open den 14 april 2019 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180025

De sex simmarna har i ett gemensamt uttalande lagt skulden på simförbundets ordförande Pawel Slominskij och kräver nu hans avgång, rapporterar polska sajten sport.pl. Medan Slominskij erkänner att förbundet borde haft bättre koll på reglerna, men vill även skuldbelägga Polens olympiska kommitté, POC.
– I slutändan är det deras ansvar att se till så att samtliga ackrediteringar är giltiga. Men vi ber naturligtvis om ursäkt för situationen som uppstått, säger han i ett officiellt uttalande.

Specjaliści z PZP🚨🚨🚨Czegoś takiego nikt się nie spodziewał. Najpierw informacja o przesunięciu IO o rok❌,kwarantanna i…

Posted by Alicja Tchórz on Sunday, July 18, 2021

Vad tycker du om det här praktfiaskot? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Svenska jättekritiken mot hela OS(!) – med bara några få dagar kvar: ”Man måste visa respekt”

Få våra nyhetsbrev!