Wolfgang Pichlers ord efter medaljmissen

Missad medalj i Skidskytte-VM.

Men förbundskaptenen Wolfgang Pichler var mer än nöjd efter dagens lopp.

– Jag bankar in det i skallen på svenskarna – det är inte bara medaljer som räknas, säger han till Aftonbladet.

Så nära, men ändå så långt bort.

Femma i mixedstafetten i torsdags och i fredagens sprint slutade Hanna Öberg och Mona Brorsson till sist på en fjärde, respektive femteplats.

Förbundskapten Wolfgang Pichler är dock inte missnöjd. Tvärtom.

– Jag är mer än nöjd. Två damer på topp-fem, det har vi inte haft på många år i ett VM. Detta trots två straffrundor. Det var ett superrace. Det här ger oss möjligheter, säger han till Aftonbladet, och syftar på att jaktstarten på söndag ligger till grund för resultaten i sprinten.

Wolfgang Pichler: Superstart

Wolfgang Pichler är tydlig med sitt budskap: Svenskarna åkte bra och fortsätt med ”i matchen”.

– Alla som förstår något litet om sport fattar att det här är en superstart. Jag hoppas att det svenska folket förstår att det inte bara är medaljer som räknas. Det var en jätteprestation i dag.

Dela om du håller med Wolfgang!

Skidskytte VM 2019: TV tider, program och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);