Svenska storklubbens plötsliga hån mot Real Madrid(!) – som får fotbollsvärlden att sätta kaffet i halsen

Malmö FF och deras Champions League-äventyr under 2015 blev inte som man önskade sig.
I gruppspelet åkte man bland annat på en förlust med 8–0 mot Real Madrid.
Men trots det har det svenska laget nu skickat ut en skön pik till spanjorerna.

De mesta mästarna Malmö FF är med sina 22 SM-guld Sveriges mest framgångsrika förening. Det senaste guldet bärgades 2021. När klubben säkrade titeln 2014 tog man sig också till Champions League året därpå, där man lottades in i samma grupp som Real Madrid, PSG och Shaktar Donetsk.

Blev överkörda

Men gruppspelet blev ingen rolig historia för det svenska laget. Man förlorade med stora siffror i flera matcher, och när det var dags för den avslutande gruppspelsmatchen ställdes man mot det spanska storlaget Real Madrid på bortaplan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Vid tidpunkten fanns en viss Cristiano Ronaldo i Real Madrids lag, och den portugisiske superstjärnan slog till med hela fyra mål när Real Madrid fullständigt pulvriserade Malmö FF med 8–0 på Santiago Bernabeu. Och under torsdagen skickade den spanska klubben ut en tweet där man mindes tillbaka till matchen – en match som malmöiterna helst vill glömma.

LÄS MER: Calle Halfvarssons vackra ord om plötsliga succén – förklaringen till stora förvandlingen: ”En ny Calle”

Malmös pik

Men Malmö FF slog dock tillbaka. Tidigare under 2022 kom uppgifter om att flera europeiska storlag ville starta en superliga tillsammans, ett initiativ som fick stor kritik och som senare ledde till att klubbarna backade. Real Madrid var ett av lagen som till en början fanns med i planerna för ”Super League”, och det tog Malmö FF vara på.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Som svar på Real Madrids tweet skriver man ”tack för att ni taggar oss, hur går det i superligan för er?”. Svaret har mötts med blandade reaktioner från både MFF-supportrar och spanska supportrar, där vissa menar att den svenska klubben nog tagit sig lite vatten över huvudet.

LÄS MER: Glenn Strömberg väljer sin favorit mellan kollegorna Chris Härenstam och Niklas Holmgren: ”Den jäkeln…”