Glenn Strömberg väljer sin favorit mellan kollegorna Chris Härenstam och Niklas Holmgren: "Den jäkeln..."

Glenn Strömberg väljer sin favorit mellan kollegorna Chris Härenstam och Niklas Holmgren: ”Den jäkeln…”

Glenn Strömberg har som vi alla vet en lång och gedigen spelarkarriär bakom sig. Men även som kommentator. 62-åringen från Göteborg började kommentera för SVT under EM 1996, och sedan dess har han blivit kvar. Först var han bisittare åt ikonen Arne Hegerfors, därefter Staffan Lindeborg och nuförtiden är det Chris Härenstam som finns vid hans sida.

”Slipper prata så mycket”

Strömberg har bland annat blivit utsedd till ”bäste expertkommentator”, och förutom att jobba för SVT är han även kommentator hos Viasat där han framförallt kommenterar Premier League – inte sällan tillsammans med den omåttligt populäre Niklas Holmgren.

LÄS MER: Glenn Strömbergs oväntade hyllning av VM i Qatar – avslöjar okända detaljerna: ”Det bästa jag varit på”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Strömberg & Chris Härenstam

Men vem av Niklas Holmgren och Chris Härenstam föredrar egentligen Glenn Strömberg att kommentera tillsammans med? I en chatt på SVT beskriver han vad de största skillnaderna är mellan de båda.
– Båda två får jag hålla lite reda på såklart. När man är med Niklas får man ta all logistik själv och vara lite reseledare vilket han är väldigt nöjd med. Han tycker att jag är bättre på det än att kommentera, menar Strömberg.
– Med Niklas slipper jag prata så mycket på grund av hans bastanta basröst som går väldigt mycket. Det blir också mycket pingis och där slår han mig nu den jäkeln.

LÄS MER: Doldisen satte Ronaldo på bänken och gjorde hattrick – avslöjar nu svenske förebilden: ”Han som är ledaren”

Samarbetet med Chris

Strömberg fortsätter med att beskriva samarbetet med Chris Härenstam, där det finns uppenbara skillnaden jämför med Holmgren.
– Chris hjälper till med logistiken. Men en fördel är att Chris promenerar mycket och eftersom jag bara har ett knä passar det mig bra. Han vill också ha med ensamtid, med Niklas är det mycket som ska göras hela dagarna. Det är väldigt mycket ”omklädningsrumssnack” med båda och det gillar jag. Det är kul att man kan ge och ta.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Holmgren