Doldisen satte Ronaldo på bänken och gjorde hattrick – avslöjar nu svenske förebilden: ”Han som är ledaren”

Cristiano Ronaldo bänkades i Portugals åttondelsfinal mot Schweiz.
Då klev ersättaren
Gonçalo Ramos fram och gjorde hattrick.
21-åringen har nu avslöjat sina stora förebilder – där det faktiskt smugit sig in en svensk.

Cristiano Ronaldo gör kanske sitt sista VM i karriären, och med sina sju VM-mål jagar han det rekord som den portugisiska ikonen Eusébio just nu sitter inne på med sina åtta mål. Men när Portugal klev in i åttondelsfinalerna av årets mästerskap fanns Ronaldo inte med i startelvan – till allas stora förvåning.

Gjorde hattrick

Istället var det 21-årige Gonçalo Ramos – till vardags i Benfica i de inhemska ligan – som fick chansen från start. Och chansen, den tog han. Anfallaren satte först dit matchens första mål genom ett mäktigt vänsterskott, innan han senare fyllde på med ytterligare två mål. Allt detta i sin första match från start i landslaget.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Goncalo Ramos

Med sina tre mål mot Schweiz passerade Ramos även Cristiano Ronaldo när det gäller gjorde mål i slutspelet av ett VM. Ronaldo har nämligen inte gjort ett enda utanför gruppspelet.
– Inte ens i mina bästa drömmar kunde jag tro att jag skulle starta en utslagsmatch. Cristiano Ronaldo är ju vår ledare. Han är kaptenen, han är ledaren och vi ser alltid fram emot att spela sida vid sida med honom. Han är min referenspunkt och en idol för många, sa Ramos själv efter sitt VM-hattrick, enligt ESPN.

LÄS MER: SVT-expertens jättesågning av Cristiano Ronaldo – brutala orden om stjärnan: ”Jag blir på riktigt ledsen”

Idolen Zlatan

På tal om idoler. Ramos har i och med sina unga ålder sett några av de allra största spelarna på toppen av sina karriärer, och det är framförallt tre spelare som har idoliserats hos honom. Cristiano Ronaldo är en av dem, men han har också haft ett extra gott öga till den polske superanfallaren Robert Lewandowski och vår alldeles egna superstjärna i form av Zlatan Ibrahimovic.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Cristiano Ronaldo

Efter 6–1-krossen mot Schweiz i åttondelsfinalen väntar nu skrällen Marocko i kvartsfinal – och mycket tyder på att Gonçalo Ramos finns med i startelvan även då.

LÄS MER: Glenn Strömbergs oväntade hyllning av VM i Qatar – avslöjar okända detaljerna: ”Det bästa jag varit på”