SVT-expertens jättesågning av Cristiano Ronaldo – brutala orden om stjärnan: ”Jag blir på riktigt ledsen”

Cristiano Ronaldo är verkligen i blickfånget just nu.
Nu kommer ny jättekritik mot portugisiske storstjärnan.
– Det är oerhört tondövt av Ronaldo, säger SVT-experten Markus Johannesson irriterat.

Portugal fullständigt körde över Schweiz i VM-åttondelsfinalen och den stora snackisen var att storstjärnan Cristiano Ronaldo bänkades och fick följa matchen från sidlinjen. Först i den 74:e minuten fick 37-åringen komma in på planen men då ledde Portugal redan med 5-1 och hans ersättare Gonçalo Ramos hade smällt in turneringens första hattrick.

Ronaldos framtid

Nu väntar VM-kvartsfinal för portugiserna mot Marocko och snacket kring Ronaldo kommer bara fortsätta att växa. Vid sidan av vad som händer under fotbolls-VM i Qatar så har det hänt en hel del på klubblagsfronten också.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Cristiano Ronaldo, Portugal
221206 Cristiano Ronaldo of Portugal during the FIFA World Cup 2022 round of 16 football match between Portugal and Switzerland on December 6, 2022 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0405

Nyligen bröts kontraktet med Manchester United efter ett öppet bråk rykten har redan pekat ut Ronaldos nya klubb. Spanska sporttidningen Marca kom med uppgifter om att storstjärnan kommit överens med saudiska klubben Al Nassr om ett monsterkontrakt som börjar gälla 1 januari.

LÄS MER: Flygbolagets klockrena hån mot Tyskland och Belgien efter uttåget ur fotbolls-VM: ”Det här är ju störtkul!”

”Jag blir ledsen”

Enligt uppgifterna handlar det om ett 2,5-årskontrakt som är värt svindlande 2,1 miljarder kronor per säsong med reklampengar inräknat. En hisnande summa som har väckt starka reaktioner runt om i fotbollsvärlden och nu kommer ny kritik mot Cristiano Ronaldo.
– Det är en epok som tar slut. Ronaldo försvinner från den internationella fotbollen om han går dit. Det är också det spåret vi haft under en lång tid, det är pengarna som styr toppfotbollen totalt. Det spelar ingen roll varifrån pengarna kommer, bara de kommer in, säger SVT-experten Markus Johannesson som är mycket kritisk i sin analys.
– Det känns oerhört tondövt av Ronaldo i det här läget med alla diskussioner som pågått in mot det här mästerskapet men jag blir inte förvånad om jag säger så.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Cristiano Ronaldo, Portugal
221206 Cristiano Ronaldo of Portugal on the bench ahead of the FIFA World Cup 2022 round of 16 football match between Portugal and Switzerland on December 6, 2022 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0405

SVT-experten lider med den här tragiska utvecklingen i världsfotbollen att allt går att köpas för pengar nuförtiden. Trots några hoppfulla ljusglimtar under fotbolls-VM så blir Ronaldos framtid ytterligare ett bevis på fotbollens dystra utveckling.
– Den känsla som det här VM:et har gett går inte att köpa för pengar: Man spelar för sitt land och folk, se på Japans lag och alla tårar och hur Messi tackar den argentinska publiken. Det är fotboll för mig, allt det andra blir bara på låtsas och jag blir uppriktigt sagt ledsen över det, säger Johannesson till tv-kanalen.

LÄS MER: Brasseikonens oväntade attack mot Sverige – pekar ut Thomas Ravelli som en fuskare: ”Jag tror inte att…”

Al Nassr ägs av saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman, som också äger Newcastle. Saudiarabien har inlett en satsning mot att få arrangera fotbolls-VM 2030 i landet och man har även skrivit megakontrakt med Lionel Messi som ambassadör för nationens turism.

Vad är din ärliga åsikt om Cristiano Ronaldo? Dela artikeln och säg vad du tycker!