Glenn Strömbergs oväntade hyllning av VM i Qatar – avslöjar okända detaljerna: ”Det bästa jag varit på”

Fotbolls-VM i Qatar har handlat mycket om de kontroverser som inför och under kretsat kring mästerskapet.
Men det finns positiva sidor också.
Det menar i alla fall SVT:s expertkommentator Glenn Strömberg.

Fotbolls-VM i Qatar börjar så sakteliga närma sig sitt slut, och VM-finalen är bara en och en halv vecka bort. Mästerskapet har som bekant varit mycket bespottat på förhand och kontroverserna har fortsatt även under mästerskapets gång.

Oväntade hyllningen

De sändande bolagen, i Sveriges fall SVT och TV4, har i sina sändningar varit noga med att belysa alla de problem som finns i landet Qatar samt de problem som finns kring själva mästerskapet. Men det finns ljuspunkter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Strömberg

Åtminstone om man frågar fotbollsikonen tillika SVT:s expertkommentator Glenn Strömberg. I en live chatt på SVT:s hemsida besvarar Strömberg frågor från tittare och läsare, där en av frågorna handlar om vad han anser om arrangemanget, faciliteterna och transporterna när man jämför med tidigare mästerskap.

LÄS MER: Så mycket drog svensk hockey in – under hyllningarna till Börje Salming: ”Säger mycket om kraften som finns”

”Bästa jag varit på”

Glenn Strömberg lägger då ut texten och menar att det är det bästa mästerskapet han varit på, åtminstone ur den synpunkten.
– Ur mitt perspektiv, om vi släpper de stora frågorna som lyfts inför mästerskapet, så anser jag personligen att det är det bästa mästerskapet jag någonsin varit på. Det är max en timme till arenorna, bara det är en väldigt stor skillnad mot tidigare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Strömberg

Strömberg fortsätter:
– Det är också väldigt mycket färre massmedialt folk här, så även i mediaingångar och så vidare är det aldrig någon kö. Det är också som alla förstått otroligt mycket färre fans här vilket gör att det är mindre trafik. Att ha ett hotell med alla dina kläder där vi kan vara i en hel månad har jag aldrig varit med om, avslutar han.

LÄS MER: SVT-expertens jättesågning av Cristiano Ronaldo – brutala orden om stjärnan: ”Jag blir på riktigt ledsen”