Så mycket drog svensk hockey in – under hyllningarna till Börje Salming: ”Säger mycket om kraften som finns”

Under den föregående helgen hedrades Börje Salming i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan.
Ligorna beslutade att donera 1000 kronor per gjort mål till Börje Salmings ALS-stiftelse.
Och initiativet blev också mycket lyckat
.

Omgång 21 runtom i hockeysverige, och då beslutade SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan att unisont gå ihop och donera 1000 kronor per gjort mål under omgången. Alla pengar skulle sedan gå till Börje Salmings ALS-stiftelse.

Fina gesten

Förutom det auktionerade ligorna också ut speciellt framtagna Börje Salming-puckar som sedan signerades av respektive matchvinnare. De puckarna auktionerades ut för totalt 63 185 kronor.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming

Hur många mål var det som gjorde under omgång 21 då? Jo, totalt blev det 137 mål vilket innebar en donation på 137 000 kronor till stiftelsen. Kombinerat med auktioneringen av puckarna blev det alltså 200 185 kronor från SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan.

LÄS MER: Toronto-svenskens enorma hyllning till Börje Salming – hedras nu med tokmäktig detalj: ”Börje hade älskat det”

”Otroligt imponerande”

Men det räcker inte där. Utöver de drygt 200 000 kronorna så kom lika mycket, plus lite till, in via Swish runtom från hela hockeysverige vilket gjorde att den slutgiltiga summan uppgick till 471 142 kronor.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming

– Ligornas insats är helt fantastisk. Kul att se samarbetet över gränser och att sätta lampan på ALS och kampen mot sjukdomen. Jag är också imponerad över hur ligorna med Börje Salmings snabba och tragiska bortgång kunde ställa om istället för att ställa in inför gångna helgen, det var otroligt imponerande med tanke på den korta tiden. Det säger mycket om kraften som finns hos ligorna, säger Karin Karlström, initiativtagare till Börje Salming ALS-stiftelse till SHL:s hemsida.

LÄS MER: Jättehånet mot Dick Axelsson i division 3(!) – får hela hockey-Sverige att skratta: ”Snudd på fängelse där…”