Oväntade detaljen vid kistan – när familjen sa farväl till Frank Andersson

Den andra begravningsceremonin hölls i dag för Frank Anderson.
I Trollhättans var familjen samlade för att ta farväl.
Kistan placerades på en brottarmatta, utlånad av Franks moderklubb.

Det var i början av september som Frank Andersson gick bort. Den folkkära brottaren drabbades av komplikationer efter en omfattande hjärtoperation.

Dubbla ceremonier

I tisdags genomförs en begravningscermoni i Heliga korsetts kapell på Slottskyrkogården i södra Stockholm där många av Franks vänner var på plats. Bland dessa Börje Salming, J-O  Waldner och Anna Book.

Kistan från tisdagens minnesceremoni på Skogskyrkogården. Foto: Bildbyrån

Svaret från obduktionen kommit visar att Frank Andersson avled av en bakterie som satt sig i lungan.

– De pumpade in ett bredspektra-antibiotika, och den bakterie som de konstaterat att det är slår antibiotikan ut i laboratoriemiljö, men i Franks kropp har det inte funkat. Man vet inte vad det berodde på. Immunförsvaret var helt utslaget till sist och han hade multiorgansvikt, sa brorsonen Svante Andersson då till Expressen.

Frank Andersson. Foto: Bildbyrån

Under fredagen hölls den andra ceremonin, denna gången i Franks hemstad Trollhättan. På plats fanns Franks familj och den vita kistan kröntes av fem rosor, en blomma för varje barn, rapporterar Expressen.

Placerad på brottarmatta

Den vita kistan stod vackert placerad längst fram vid kyrkan, men en detalj var extra vacker. Kistan stod på en stor brottarmatta som lånades ut av Franks moderklubb Trollhättans AK.

Frank Andersson tillhör de så kallade ”56:orna”, de svenska idrottsstjärnor som föddes 1956.  Dit hör även Björn Borg, Ingemark Stenmark, Linda Haglund och Thomas Wassberg till samma skara. Andersson var en av världens absolut främsta brottare under 70- och 80-talet.

Frank Andersson. Foto: Bildbyrån

Den folkkära brottaren vann VM-guld 1977, 1979 och 1982 samt tog OS-brons 1984. Efter karriären har han medverkat i flera tv-produktioner som ”Mästarnas mästare” samt ”Let’s Dance”.

Frank Andersson blev 62 år gammal.

Vila i frid, Frank.

Här tar vännerna farväl till Frank Andersson