Norske längdchefens kritik mot Norge (!) – efter plötsliga avskedet

Vidar Löfshus lämnade jobbet som förbundschef i det norska skidlandslaget i går.
I en intervju levererar han nu hård kritik mot både sig själv och det norska systemet.
– Jag har bara tänkt ”helvete”, säger Löfshus till NRK.

Under onsdagen tackade Vidar Löfshus för sig i rollen som det norska skidlandslagets chef. Norrmannen har jobbat inom förbundet sen 2006 och sedan 2011 har han varit landslagschef.

Löfshus lämnar norska skidlandslaget

Löfshus, som officiellt går av tjänsten i maj, har lett ett av världens mest framgångsrika längdlandslag men även fått gå igenom stormar. Det framför allt i form av Therese Johaugs och Martin Johnsrud Sundbys dopningsfall.

Foto: Bildbyrån

Vidar Löfshus besked om avhoppet kommer bara veckor innan skid-VM i Seefeld inleds. I en intervju med NRK berättar han om sin tid i det norska landslaget – och ger även sig själv samt norska ledningen en rejäl känga.

Kritik mot Norge

Norrmannen berättar att han tycker det norska landslaget i princip har förstört för flera talangers framfart, någonting som kanske lett till ännu större framgångar.

– Det är många talanger som har hamnat i diket. Om det beror på mig eller systemet vet jag inte, men jag tänker att ”helvete att vi inte tog vara på den och den personen, då hade vi kanske haft ytterligare ytterligare en olympisk mästare”, säger Löfshus till NRK.

”Alltid någon som är missnöjd”

Så sent som i tisdags gick den finske skidprofilen Aino-Kaisa Saarinen till angrepp mot Löfshus.

Saarinen menade att det är oförståeligt att norrmannen satt kvar på posten trots dopningsfallet med Martin Johnsrud Sundby. Löfshus konstaterar helt enkelt att man aldrig kommer vara omtyckt av alla.
– Jag ska inte sticka under stolen med att det alltid kommer vara någon som är missnöjd, säger han till NRK.

LÄS MER: Charlotte Kallas stora glädjebesked till svenska folket

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat