GULDRYCKET: AIK vinner Stockholmsderbyt – inför rekordpubliken på Friends Arena

Matchen mellan AIK och Hammarby blev en riktig fotbollsfest – inför den högsta publiksiffran i Allsvenska på nästan 60 (!) år och den högsta siffran i ett 08-derby någonsin.

180923 AIK:s tifo innan fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Hammarby den 23 September 2018 i Stockholm.

Glödhet inledning

De 49 034 åskådarna fick se en riktigt bra fotbollsmatch som startade i ett rasande tempo. Hammarby hade matchens första chans när Simon Sandberg sköt ett skott som såg ut att gå in, men reprisbilderna visade att den tog i stolpen.

Minuter senare fick AIK straff efter att Neto Borges rivit ner Henok Goitom. AIK-anfallaren valde själv att ta straffen – och missade.
– Jag ska sätta den, speciellt när Wiland går åt andra hållet. Men jag får den på knölen på något sätt så den går utanför, sa han till C Mores i paus.

Bortdömt mål för Hammarby

Andra halvleken inledde precis som den första med chanser åt båda hållen. I den 62:a minuten fick Hammarbys Nikola Djurdjic ett mål bortdömt för offside, något som fick både Hammarbyfansen och Djurdjic att rasa.

Drygt 10 minuter senare kom nästa kalldusch för Hammarby.

180901 AIK:s Henok Goitom jublar efter 2-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Häcken den 1 September 2018 i Stockholm.

Goitom gav AIK guldvittring

Med dryga kvarten kvar fick Henom Goitom chansen att revanschera sig för straffmissen. Och den rutinerade anfallaren gjorde inget misstag när han drog in 1-0 bakom Johan Wiland i Hammarbys mål.
– Missar man straff får man göra något fint, sa Goitom till C More efter matchen.

Målet innebar att AIK besegrade sina antagonister med 1-0 och tog tre mycket viktiga poäng i kampen om SM-guldet. AIK leder nu Allsvenskan på sex poäng ner till tvåan IFK Norrköping.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/FIoqTqomK3uTgLOpT0zn0uB-ORluLEXpVznuvbjgvE2KJML-9YxoBO47huNuOi5v?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln för att säga vad du tycker om derbyt!

Jürgen Klopp avslöjar sanningen – därför har Liverpools storvärvning försvunnit helt