Ferry Svans mäktiga förvandling – med hjälp av pappa Gunde Svan

Ferry Svans mäktiga förvandling – med hjälp av pappa Gunde: ”Shit, vad har hänt?!”

Ferry Svan satsar mot världstoppen i timbersport och det senaste året har han tränat stenhårt.
Det har gett rejält resultat – och med på tåget för att han ska bli bäst i världen är pappa Gunde och mamma Marie.

Ferry Svan är en av världens mest lovande utövare i timbersport. Förra året tog han hem JVM-guldet i Hamburg och det stora målet framöver är kvalet till VM i Liverpool nästa år.

I oktober går Sverige in i kvalet,och Svan har tränat stenhårt under sommaren. Det har gett rejält med resultat
– Jag har fokuserat jättemycket på att bli starkare och lägga på mig muskler. De andra som är duktiga, ute i världen, de är 95 kilo eller tyngre de flesta. Det är väldigt sällan det är en nackdel. Så jag har gymmat en hel del och haft väldigt strikta träningsscheman, säger Svan till Sportexpressen och fortsätter:
– Folk som man inte sett på länge, som några skolkompisar som jag träffade i somras, de säger ju: ”Shit, vad har hänt, har du blivit biff?”. När jag gick i skolan var jag ju en liten räka. De såg skillnad.

Stor hjälp från föräldrarna

På sin Instagram-sida har Ferry Svan lagt upp mängder av klipp från sin träning. Förutom att såga i stockar och hugga i stora stammar lyfter han också traktordäck och spenderar tid på rullskidor. Det sistnämnda kommer kanske inte som någon chock sett till pappa Gunde Svans karriär.

Gunde, tillsammans med Ferrys mamma Marie, har varit stor hjälp i både träning och tävling.
– Vi pratar om hur vi ska kunna bli bättre. Vi diskuterar mycket vad vi tror ska funka, för att jag ska kunna bli så stark som möjligt, vad som ska förändras och förbättras. Varken jag eller pappa och mamma har ju speciellt stor erfarenhet av just den här sporten, så vi diskuterar mycket fram och tillbaka, säger Ferry Svan till Sportexpressen.

Dela för att stötta Ferry Svan i kvalet till VM!

LÄS MER: Nu ska Ferry Svan bli bäst i världen – i den mest oväntade sporten

Storsuccén för Ferry Svan i debuten – efter pappa Gundes stöd: ”Jag är jätte-jätte-jättenöjd!”