Storsuccén för Ferry Svan i debuten – efter pappa Gundes stöd: "Jag är jätte-jätte-jättenöjd!"

Storsuccén för Ferry Svan i debuten – efter pappa Gundes stöd: ”Jag är jätte-jätte-jättenöjd!”

Nu har Ferry Svan gjort seniordebut i timbersport.
Med jättesuccé direkt!
21-åringen slog personligt rekord med hela 15 sekunder.

I fjol slog Ferry Svan, skidikonen Gunde Svans son, igenom med dunder och brak när han vann rookie-VM i den något okända sporten timbersport. Ferry ställde då upp i rookie-VM som Sveriges första representant någonsin och överraskade alla med sin mäktiga vedhuggning.

Nu ska 21-åringen slå sig in på seniornivå och i helgen gjorde Ferry tävlingsdebut i seniorsammanhang i prestigefyllda Champions Trophy där världens bästa timbersportare gjorde upp med yxorna.

”Jag är själv förvånad”

Svenske debutanten nådde då hela vägen till kvartsfinal i sin allra första seniortävling och imponerade rejält. Ferry Svan slog nytt personligt rekord med hela 15 sekunder. Men tyvärr var han inte snabb nog och fick se sig besegrad i kvarten.

Men en åttondeplats i seniordebuten är ruggigt starkt.
– Jag är jätte-jätte-jättenöjd. Jag klarade mitt mål med råge. Jag visade de andra, de som är bäst i världen, att snart så kommer jag och då får de passa sig, säger Ferry till SportExpressen och ser verkligen fram emot nya tävlingar med den här kanonstarten i ryggen.
– Det betyder väldigt mycket. Folk ute i världen vet vem man är och det är lite enklare att få komma och träna med de som är bäst, i Nya Zeeland och Australien, för att kunna utvecklas ännu mer. Jag har en förmåga att verkligen lyckas på tävling när det gäller, och det jag är förvånad över själv att jag klarar av.

Pappa Gundes stöd

På plats i Marseille där Champions Trophy avgjordes satt mamma Marie och stöttade på läktaren. Och pappa Gunde följde självklart tävlingen på håll och hade kontinuerlig telefonkontakt med Ferry, för att stötta och ge viktiga råd.
– Vi går igenom vad jag ska tänka på och vad jag ska göra. Så jag har haft väldigt nytta av både mamma och pappa i uppladdningen. Vi pratar väldigt mycket innan om vad jag ska tänka på, så det sitter väldigt bra, säger han till kvällstidningen.

Dela artikeln för att hylla grymma Ferry Svan!

LÄS MER: Nu ska Ferry Svan bli bäst i världen – i den mest oväntade sporten

Här är Ferry Svans makalösa uppvisning – i sporten där han är världsmästare

https://admin.youplay.se/organizations/1/content_providers/65/provider_channels/267/programs/1080/parts/190464/edit