Björn Ferrys ord om Therese Johaug: ”Det känns pissigt att göra så”

Therese Johaug fortsätter att fullständigt dominera i längdspåren.
Hur man ska hantera det som motståndare? Björn Ferry har inte svaret.
– Det känns lite pissigt att ge upp innan, säger han i SVT.

Sedan Therese Johaug kom tillbaka till världscupen efter sin dopningsavstängning har få, om ens någon, kunnat utmana henne. Norskan har vunnit de 15 av de senaste 16 distansloppen och i dag blev det ytterligare en seger.

Therese Johaug överlägsen

I skiathlonen i Lillehammer under lördagen ledde Johaug från start till mål. Segermarginalen blev till slut över en minut.

191207 Therese Johaug of Norway celebrates after the women’s skiathlon during the FIS Cross-Country World Cup on December 7, 2019 in Lillehammer. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

I Vinterstudion diskuterades Johaugs överlägsenhet inför loppet.

Björn Ferry om Johaug

Programledare André Pops frågade Björn Ferry hur han tror motståndarna känner inför att tävla mot Johaug.

På pappret ser det ut som en omöjlig uppgift att slå henne.
– Det är svårt. Det känns lite pissigt att ge upp innan. Att tänka att ”hon kör i väg och vinner”. Men är hon så stark så vet jag inte, vad ska man göra? Men det tror jag inte Kalla gör, hon vill väl skala ner henne, säger Ferry i SVT och suckar.

– Det är klart hon vill, lägger Johanna Ojala till.

Bildkälla: Skärmdump/SVT

Redan efter knappa kilometern hade Johaug skapat sig en lucka till övriga åkare.
När det var dags för skidbyte efter 7,5 kilometer var marginalen ner till näst jagande åkare 35 sekunder och i mål var tvåan Jessica Diggins en minut och åtta sekunder efter norskan.
– Hon har en kapacitet som få andra haft i världshistorien, en helt unik tävlingsmänniska, säger experten Anders Blomquist om Johaugs kross.

Kalla bästa svenska

Charlotte Kalla blev bästa svenska på sjätteplats, drygt en och en halv minut efter Johaug. Ur svenska ögon sett blev det också felra positiva överraskningar i form av Moa Lundgren som slutade på niondeplats.

Även 21-åriga Emma Ribom stod för en stark insats och slutade på 14:e plats, sin bästa placering i världscupen i karriären.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Ebba Andersson talar ut om mardrömmen: ”Jag bröt ihop”