Svenska skidstjärnan Ebba Andersson talar ut om stora mardrömmen: ”Jag bröt verkligen ihop…”

Ebba Andersson fick en mardrömsstart på skidsäsongen redan inför premiärhelgen i Ruka.
Svenska skidstjärnan öppnar nu upp om mardrömsbeskedet som håller henne borta resten av året.
– Jag bröt verkligen ihop, säger 22-åringen till Allehanda.

Veckan innan den nationella skidpremiären i Gällivare fick Ebba Andersson mardrömsbeskedet. Hennes fall under träningslägret i Bruksvallarna var så allvarligt att hon med stor sannolikhet missar resten av året.

Ebba om mardrömmen

Nu öppnar svenska skidstjärnan upp om knäskadan som håller henne borta från skidspåren och säsongsinledningen av världscupen.
– Min första magkänsla var inte särskilt bra så jag var inställd på alla tänkbara scenarion. Sedan när jag fick lite besked om vad skadan innebär så blev det såklart en liten mental smäll som jag egentligen redan fått en liten släng av redan när jag skadade mig. Jag bröt verkligen ihop, sedan kände jag att nu ska jag göra det så bra som möjligt, säger Andersson till Allehanda.

Ebba Andersson, skidor
191113 Ebba Andersson under en pressträff med det svenska skidlandslaget den 13 november 2019 i Bruksvallarna. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

I helgen drog världscupen igång i finska Ruka och 22-åringen fick följa allt från hemmaplan. Samtidigt som hon just nu är inne i en rehabprocess.
– Just nu känner jag att jag mår förhållandevis bra. Jag är inne i ett bra rehabflow, sedan är jag ödmjuk inför den situation jag befinner mig i. En rehabilitering är en tuff process och det kan gå mycket upp och ner beroende på hur knät reagerar. Jag försöker göra så bra jag kan här och nu, säger Ebba till lokaltidningen.

Osäkert med comeback

Men det är fortfarande osäkert när hon faktiskt kan vara tillbaka i skidspåren igen.
– Det är en fråga jag inte har ett bra svar på. Jag tänker att jag tävlar när knät är redo. När det blir återstår att se. Jag jobbar hårt för att det ska bli så snart som möjligt, säger Andersson i intervjun.

Ebba Andersson, skidor
190302 Ebba Andersson of Sweden at the medal Ceremonies for the women’s 30km during the FIS Nordic World Ski Championships on March 2, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87906

Ebba Andersson gjorde världscupdebut redan 15 februari 2015 och har sedan dess plockat 10 pallplatser. Det har även blivit 1 OS-silver, 1 VM-guld, 1 VM-silver och 2 SM-guld under den hittills så lovande skidkarriären.

LÄS MER: Stina Nilsson ställer in helgens tävlingar – efter svenska fiaskopremiären