Stina Nilsson ställer in helgens tävlingar – efter svenska fiaskopremiären

Stina Nilsson hade en tung premiär i Ruka.
Nu ställer hon in helgens tävlingar i Lillehammer.
– Stina hade redan i förväg planerat att välja bort, säger förbundskapten Magnus Ingesson.

Sveriges damer hade en blytung premiärhelg i Ruka. Frida Karlsson blev bästa svenska efter de tre tävlingarna, då hon slutade på en total åttondeplats.

Ställer in Lillehammer

Charlotte Kalla hittades först på en 14:e plats, och Stina Nilsson var än långsammare. Just Nilsson var tillbaka efter skada, och tog sig till final i fredagens sprint.

191130 Stina Nilsson of Sweden looks dejected after competing in the women’s 10 km classic during the FIS Cross-Country World Cup premiere on November 29, 2019 in Ruka. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Där slutade sprintexperten först på en femteplats, och hintade efter loppet att hon kan ställa in helgens tävlingar i Lillehammer. Nu är det också bekräftat.

”Hade planerat det”

På herrsidan vilas även sprintspecialisterna Teodor Peterson, Johan Häggström och Oskar Svensson.

– Stina hade redan i förväg planerat att välja bort Lillehammer för att få in mer träning och komma förberedd till tävlingarna längre fram, där bland annat Tour de Ski närmar sig, säger förbundskapten Magnus Ingesson.

191201 Stina Nilsson of Sweden talks to media after the women’s 10 km pursuit during the FIS Cross-Country World Cup premiere on December 1, 2019 in Ruka. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

På herrsidan så återfinns veteranen Daniel Richardsson, som gjorde bra ifrån sig under genrepet i Gällivare. Helgens tävlingar är skiathlon på lördagen, och stafett på söndagen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!