Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

TV: När Patrick Roy fick Gretzky att framstå som en junior

Patrick Roy gjorde mängder av fantastiska räddningar. Men klubbtekniken var det heller inget fel på. Kolla bara in när han grundlurar självaste Wayne Gretzky – vid mittlinjen.

Efter 18 säsonger i NHL tackade Patrick Roy för sig efter säsongen 2002/2003. Den kanadensiska målvaktens tröja 33 har sedan dess pensionerats av både Colorado Avalanche och Montreal Canadiens och under sin aktiva karriär vann han Stanley Cup hela fyra gånger och tog tre gånger emot pris som ligans bästa målvakt.

Som målvakt är det givetvis viktigast att vara duktig på att rädda puckar, något Roy otvivelaktigt var. Men han hade också några riktiga höjdpunkter med sin klubba och ett av dem var alldeles speciellt. I en match mot New York Rangers åkte Roy ut på äventyr med pucken mot mittzon. På vägen lurade han först bort en motståndare för att sedan snurra runt och finta självaste Wayne Gretzky. Tyvärr åkte Roy över mittlinjen och fick en tvåminutare, men publiken och medspelarna tyckte säkerligen det var värt det. Snacka om att ha is i magen.

LÄS MER: Ögonblicket då Nicklas Lidström vann Detroit-fansens hjärtan

Kolla in Roys kyliga fint här:

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.